Sonuç harika siz de yapın. Seveceksiniz.
Tırtıl Kurabiye
Malzemeler:
- 1 çay bardağı Yonca sıvıyağ
- yarım paket oda sıcaklığında margarin (ben Muratbey tereyağ kullandım 125 gr)
- 2 çay bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 2 adet yumurta
- Aldığı kadar un
Un ve kabartma tozu hariç kalan malzemeleri karıştırın.
Karışıma bir miktar un ve bir paket kabartma tozu ekleyin. Unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru birkaç dakika yoğurun. Hamurun bir kısmını tırtıl uçlu kalıba koyun.
Tepsiye belli uzunluklarda hamurlar sıkın. Aynı işlemi kalan hamurlar için de tekrarlayın. Önceden ısınmış fırın da üzerleri hafif kızarana kadar pişirin.
Not: Bu kurabiyeyi yapmak için Tıtıl kalıbını pazarlarda veya marketlerde bulabilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder