Çaya yada ramazan sofralarında yer verebileceğiniz kolay bir börek tarifidir. Denemeniz dileğiyle
Malzemeler:
- 5 adet yufka
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı süt
- yarım çay bardağı Yonca sıvıyağ
- 250 gr kıyma
- 3 orta boy kuru soğan
- yarım demet maydanoz
- 3 yemek kaşığı Yonca zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Kıymayı yağ ile tavaya koyup suyunu çekene kadar kavurun. Yemeklik doğradığımız kuru soğanı ekleyip soğanlar ölene kadar ağzı açık şekilde kavurmaya devam edin.
Soğanlar ölünce kalan malzemeleri ekleyip soğumaya bırakın.
Böreğin Hazırlanışı:
Süt, 1 yumurta ve yağı karıştırıp harcı hazırlayın.
Tepsiyi yağlayıp 1 yufkayı kenarlardan taşacak şekilde tepsiye serin.
İkinci yufkayı ikiye bölüp buruşuk şekilde yayın, üzerine sütlü karışımdan biraz dökün.
Kıymalı içi ikiye bölün. Yarısını yufkanın üzerine yayın.
Üçüncü yufkayı ikiye bölüp buruşuk şekilde kıymanın üzerine serin, tekrar sütlü harçtan dökün. Dördüncü yufkayı ikiye bölüp buruşturarak serin ve sütlü harçtan dökün. Kalan kıymalı harcı üzerine yayın.
Beşinci yufkadan tepsinin tam üzerini örtecek şekilde bir parça ayırın, kalanı kıymanın üzerine serip sütlü karışımdan dökün. tepsinin kenarından taşanları içe katlayın, üstüne sütten gezdirin.
Ayırdığınız yufkayı serip 4 yemek kaşığı sütün içine kırıp çırpın.Bu yumurtayı yufkaya sürün. Dilerseniz üzerine çörekotu serpip 200C fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Facebook dan izlemek için https://www.facebook.com/birdemliksohbet
Facebook grubum içinde https://www.facebook.com/pages/BirDemlikSohbetcom/161718067217119
Twitter için : http://twitter.com/#!/SevillSahin
Kullandığım Tabak :Küre glass
Sevgiler..