Bir kaç gündür aranızda degilim sebebi ise kızımı almak için zonguldaga gittim .Allahım kimseyi yavrusundan ayırmasın.2 aydır zonguldakta babannesinin yanında idi .Hasretliği çok fazla idi .Çok şükür hafta sonu almaya gittik.Aslında bayram boyunca zonguldakta kalmak istiyordum fakat eşim bayramın 2 günü çalışmak zorunda olduğundan bugün dönmek zorunda kaldık .Döner dönmez sizlere merhaba demek istedim.
Başlıktan da anladığınız gibi geçtiğimiz hafta yapılan Kotanyi Baharatlarının etkinliğinde ilk 3 e girip fotoraf makinası ile ödüllendirildim.
Öncelikle beni desteklere sizlere ve Kotanyi baharat yetkililerine teşekkür ederim.
Ödül törenini bir iftar yemeği ile gerçekleştiridi.İftar yemeği Cadde bostanda Sahan Restaurantta yapıldı.
Uzun zamandır görmediğim ve yarışmada daha doğrusu etkinlikte yer alan 20 blogger arkadaşımla tekrar beraber olmak inanılmaz mutluluk verdi .Her ne kadar ayrılmak istemesekte ayrılma vakti gelip çatmıştı.Yeni yeni etkinliklerde buluşmak dilegiyle deyip vedalaştık .
Avrupa'nın ilk tercih edilen baharat markalarından biri olan Kotanyi, dünyanın her tarafından topladığı ot ve baharatları tutku dolu aşçıların mutfaklarına getirerek onlara il ham vermeyi amaçlıyor. Janos Kotanyi, 1881 yılında memleketi Macaristan'da kurduğu küçük kırmızı toz biber (paprika) de ğirmenleri ile başladığı lezzet yolculuğunda, 128 yıllık büyük bir aile şirketinin temellerini attı. 1884 yılında açüğı ilk şubesin den bugüne kadar dört neslin büyüterek sürdürdüğü Kotanyi markası, Avrupa'dan sonra şimdi de Türkiye'de.
Şimdi ben sizleri o geceye ait resimler ile baş başa bırakıyorum.
bu arda kandil gecesi zonguldakta olduğumdan hepinizin geçmiş kandilinide kutluyorumRabbim daha nice kandilleri hep beraber gemeyi temenni etsin .
Sevgilerimle ...
Çok nefisti..
Hediyemi alırken Teşekkürler Kotanyı
Hediyem..
Şimdi de Kotanyı Baharatları Hakkında Detaylı Bilgiler
Baharatların GeçmişiBaharatların İlginç Hikayesi
Baharat ve otların tarihi insanlık tarihinin temellilerine dayanır. Sümer çağından kalma, 5000 yılı aşkın bir zamana dayanan, baharatların kullanımı ile ilgili yazıtlar bulunmuştur. Antik mısırda mumyalamada baharat karışımları kullanılmıştır. Geleneksel Çin ilaçları tarihinde otlar kullanılmıştır ayrıca Doktor Hippocrates tıbbi bitkileri kullanmıştır. Antik yunanlılar tanrılarına özel otlar adamışlardır.
Altın kadar değerli
Baharatlar orta çağ ve Rönesans döneminde politik ve ekonomik yaşam içerisinde önemli bir rol oynamıştır. – petrolün küresel anlamda bugünkü değeri ile karşılaştırılabilir. Onları çok değerli yapan sadece lezzetleri değildi. Baharatlar, hayatta kalmak için gerekli oldukları kadar, yiyecek koruyucuları ve ilaçlar için temel oluşturmuşlardır. Baharat ticaretinin gelişmesi sonucunda İtalyan devletleri ve sömürgeci güçler gib birçok Arap devleti de zenginleşmiştir. Bu yüzden tekellerini gerçek anlamda kanlarının son damlasına kadar savunmuşlardır. Bir çok kaçakçının sürdürdüğü gizli baharat ihracatı, kafalarının kesilmesiyle sonuçlanmıştır. Bugünün en değerli baharatı safrandır. Bunu vanilya ve kakule takip eder. Hatta günlük hayatımızda en çok kullandığımız baharatlardan biri olan biber tarihte altın parçaları ile tartılarak satılamaktaydı. Ogünlerde “İşin ehli” ve “Birinci sınıf insan” tanımları kullandı insanlar. Tarçında o zamanlarda çok değerli baharatlardan biriydi. 1530 yılında tüccar Anton Fugger zenginliğini göstermek için İmparator 5.Charles’dan gelmiş olan izin kağıtlarını imparator önünde tarçın çubuklarından oluşmuş ateşte yakmıştır.
Otlar nasıl keşfedildi ?
Arkeolojik kazılar Taş devri zamanlarında insanların yemeklerine kimyon kattıklarını, aynı zamanda antibiyotik özellikteki tıbbi otları araştırdıklarını göstermektedir. Baharat ve otların kullanımı tarihte takip ettiğimizde Celt, Alman kabilelerinin hatta Antik yunan ve Roma’da kullanıldığı da anlaşılmaktadır. Romalı entelektüel bilge Pliny, ilk yüzyılda otların bilinen hastalıklar üzerindeki etkilerini tanımlamıştır. Romalı general Lucullus, gurme olarak otların avantajlarını takdir etmiştir. Baharatların iyileştirici etkisi, onikinci yüzyıl kadar geçmişte ilk Alman doktor olarak bilinen Hildegard von bingen’in tezinde ortaya konmuştur. Roma askerleri ile daha sonrasında ise Hıristiyan Rahipleri ile otlar Alp dağlarını aşmışlardır. Frank kıralı Charlemagne kraliyete ait her yerleşim noktasında ot bahçesinin kurulmasını emreden bir karar yayınlamıştı. Bitkiler lezzet vermek, iyileştirmek, korumak ve haşerelerden kurtulmak için kullanılmıştır. Otların tedavi için nasıl kullanıldıkları bilgisi uzun süre boyunca manastırda rahipler tarafından özenle saklandı. Matbaa ile birçok insana aktarılana kadar bilgi kulaktan kulağa iletilmiştir. Sonunda ot bahçelerine sahip olmak modern olarak görülmeye başlandı.. Son 100 yılda modern tıp, otları kullanan cadı doktorlarından yok olma noktasına getirmiştir. Son birkaç yarım yüzyıl içerisinde tıp anlamında farklı bir yeniden doğuş olmuştur – ki bu iyi bir şeydir.
Dağlardan gelen Hurafeler
Otların iyileştirme gücüne olan mistik inançların yanında, otların insan sağlığına etkisinden farklı yönündeki diğer uygulamalarda gelişti. Baharat ve otların afrodizyak etkileri üzerine çalışmalar yapıldı. Otların bu etkileri Antik dünya ve Orta çağ efsanelerinden kaynaklanır. Homer’ın odisea’sında periler Odysseus’u baştan çıkarmak için maydanoz kullanmıştı. Bugün biliyoruz ki maydanoz esansiyel yağlardan apiol içermektedir. Buda söylentilere göre göre erkeklerde iktidarı arttırmaktadır çünkü idrar yollarını uyarmaktadır. Sorulacak tek soru, işe yaraması için bir öğünde ne kadar ot yenmesi gerektiğidir! Diğer baharatlardan biri olan vanilya söylendiğine göre hoş kokusu ile insanlarda ki feromon hormonuna benzer bir etki ile insanları heyecanlandırmaktadır. Uygunsuz davranışları engellemek amacıyla, büyük bir ihtimalle bu sebebinden dolayı manastırlardan uzaklaştırılmıştır: Kokusuyla çok fazla tutku yaratır. Bu durumda anlaşılıyor ki Hindistan cevizi ve rezene gibi yoğun aromatik bitkiler afrodizyak kapsamındadır. Anason, fesleğen estragol içermektedirler. Afrodizyak listesine diğer aday olan baharatlar safran, zencefil, mür ve kişniştir. Zencefil, çili, hardal ve tarçın bitki dünyasının insan bedenini, aklını ve ruhu erotik açıdan taklit eden bitkilerdir.
Ürünlerimiz nasıl yetişiyor
Kaliteli baharatın temeli, elde edildiği bitkinin niteliğinde gizlidir. Ürünün yetiştirildiği bölgenin iklim ve toprak özellikleri en az bitki seçimi kadar önemlidir. Ayrıca, yerel çalışma sürecinde yüksek bir standart yakalamak amacıyla, teknik bilgi ve özenli çalışmanın harmanlanması da kuşkusuz gereklidir.
Güvene dayalı kalite yönetimi
Uzun yıllardır ilişki içinde olmamız nedeniyle üretim bölgelerindeki partnerlerimizi çok iyi tanıyoruz. Partnerlerimiz bize sürekli ve yüksek kaliteli ürünler sağlamaktadırlar ve bu ürünler rastlantısal örnekleme yöntemi ile kontrol edilmektedir. Kontrol noktalarımız mükemmel kalitemize güvenmenizi ve gönül rahatlığıyla ürünlerimizin tadını çıkarmanızı sağlamaktadır.
Ürünlerimizi işleyiş şeklimiz – Teknoloji ve sezgilerimiz bir arada
Hasattan sonra, otlarımız ve baharatlarımız dikkatlice paketlenmeden önce nazikçe işlenir. Değerli lezzetler elde etmek için engin tecrübe ve ayrıntılı bilgi şarttır. Kurutma söz konusu olduğunda hız ve uygun sıcaklık çok önemlidir – ne kadar nazikçe yapılırsa o kadar iyidir: nefis otlarımız ve baharatlarımızı dayanıklı kılmak için onları mükemmel koşullarda tutmamız gereklidir – aynı şekilde, pişirme, doğrama ve eleme söz konusu olduğunda da ürünlerimize azami ilgi ve özeni – sıra dışı bir lezzeti tecrübe edebilmeniz ve paketi açar açmaz tutkuyu hissetmeniz için- göstermeye dikkat ediyoruz.
Ürünlerimizi nasıl paketliyoruz
Tüm bu çabalarımızım karşılığını, ürünleri ancak hava ve su geçirmeyecek şekilde paketlememiz durumunda alabiliyoruz. Bunun için paketleme teknisyenlerimiz her gün lezzetlerimizi size mümkün olan en iyi şekilde ulaştırmanın yollarını arıyorlar.
Sizler için yeni lezzetler arıyoruz
Yeni ve uyumlu bir baharat kombinasyonu yaratmak için yaptığımız her deneme bizim için heyecan verici bir maceraya dönüşüyor. Mutfağımızda, kendi geleneğimizi temel almak ya da farklı lezzet maceraları için uzak ülkelere gitmek arasında bir ayrım yapmıyoruz: her bir malzemenin diğeriyle karıştırıldığında nasıl tamamen farklı ve uyumlu lezzetler yarattığını görmek bizim için her zaman büyüleyici bir deneyimdir. Gelin, “Lezzet” adlı bu macerada bize katılın ve bu kocaman dünyanın tadını takip edin.
Bilgiler Kotanyi sitesinden alınmıştır.
29 yorum:
Herşey çok güzel görünüyor...Çooook çok tebrik ederim.Sevgiyle...
canım gözün aydın, yavruna kavuştun !
iyi bayramlar canım
sevgiler
canım benim tekrar tebrikler. hayırlı bayramlar diliyorum sevgiler canım
Çocuğuna kavuşmana çok sevindim.Ayrıca gönül dolusu tebriklerrr.Başarılarının devamını diliyorum.Sevgimle kal..Öptüm....
başarılarının devamını dilerim canım tebrikler
yeni makinanı güle güle mıncırıkla birlikte kullanman dileğiyle...
Tebrik ederim sevilciğim hayırlı bayramlar dilerim.
öncelikle tebrik ederim ardından hayırlı bayramlar dilerim :) sevgiler..
Sevilim tebriklerrrrr
makinanı güzel günlerde, güzel yemek resimleri çekerken kullanırsın inşallah.
Kızına kavuşmana çok sevindim. Ne kadar özlediğini biliyorum. Bayramda daha çok birlikte olup hasret giderirsiniz
Ailenle ve sevdiklerinle beraber geçireceğin bir bayram olsun canım benim çok öpüyorum seni ve kızını eşine ve ailene çok selamlar.....
Allaha emanet olun ..............
Bayramı tatil değil bayram olarak yaşayacağımız bir bayram olması dileğimle...
iyi bayramlar dilerim...
Sevgiler,
Deniz..
Bayramı tatil değil bayram olarak yaşayacağımız bir bayram olması dileğimle...
iyi bayramlar dilerim...
Sevgiler,
Deniz..
Tebrikler...
Arkadaşım tekrar kutlarım, fotoğraf makineni güzel günlerde kullanman dileğiyle, iyi bayramlar.
Sevilcim öncelikle gözün aydın canım, güzel kızın yanında artık. Allah ayırmasın hiç.
Yarışmaya gelince çok tebrik ederim canım, hediyeni de güzel günlerde kullan canım.
İyi bayramlar
tebrik ederim. bayramınız kutlu olsun. iyi bayramlar
Sevilciğim tebrikler, başarıların daim olsun inşallah, sevgilerimle...(Nazife-İzmit)
Sevilciğim, yaptığın bütün ibadetlerin Allah katında kabul görmesini umud ederek, ailenle bereber huzurlu ve mutlu, çok güzel bir Bayram geçirmeni diliyorum. Bayramın kutlu olsun....
Canım hoş geldin sefalar getirdin. Benim de kızım 15 gündür İzmir'de amcasının yanında. Biz de çok özledik. Allahım hiç kimseyi çocuklarından ayırmasın. Yarışmayı kazandığına çok sevindim. Tebrik ederim bir tanem. İyi bayramlar canım.
İYİ BAYRAMLAR
Ramazan bayramınızı tüm kalbi duygularımla tebrik eder. Nice bayramlara ailenizle birlikte sağlık, huzur ve mutluluk içerisinde erişmenizi Mevlam'dan niyaz ederim.
Sevgi ve Saygılarımla.
Guzel gecmis belli ki, ne guzel...
Bayraminiz mubarek olsun...
Sevgilerimle
Öncelikle sonunda mutlu son diyorum:) Kızına kavuşmana çok sevindim:) Kotanyi akşamında görüşmek çok güzeldi:) Ve tüm sevdiklerinle beraber iyi bayramlaaaar:)
Sevilciğim gözün aydın, kızına kavuşmuşsun:)
yarışma için de tebrik ederim, hediyeni iyi günlerde kullanırsın inşallah...
Sevdiklerinle birlikte hayırlı, huzurlu, sağlıklı, mutlu bayramlar dileğiyle...
sevgiler...
selam:)
Sevilim canım benim önce tebrik ediyorum seni maşaallah sana:)
bayramın mübarek olsun canım huzurla güzelliklerle dolsun inşaallah sevgileeer:))
Sevilcim bayramini en icten dileklerimle kutlarim.Sevdiklerinle birlite saglikli mutlu nice bayramlara..
Kocaman sevgıler opuyorum ....
Tebrikler.Bayramınız mübarek olsun,sevgiler
gözünüz aydın ...yarışma için çok tebrik ederim .
hepsi mükemmel çok keyifli geçmiş anlaşılan.ayrıca tebrik ederim.başarılarınızın devamını dilerim. sevgiler.
Sevilcim
geçmiş bayramın kutlu olsun canım.
Tebrik ederim bu arada hediyen çok güzel iyi günlerde güle güle kullan....
Hep gülen kareler olsun hayatında.
Sevgiler..........
Bayram tatilinden yeni dondum ve blog ziyaretlerim sirasinda guzel haberini gordum. Tebrikler arkadasim, basarilarin artarak devamini dilerim.
aaaaa ayıp bana yeni gördüm desem!!!!
tebrik ederim canımcım :)
Yorum Gönder