bu makarna tarifini nasibim ablamdan aldım gecen gun gelen arkadaşlarım için yapmıştım Ve bayıldılar anında bitti
Mutlaka deneyin ..
malzemeler:
4 adet milföy
1 paket kelebek makarna
200 gr sert peyaz beynir
1 su bardagı süt
2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak)
2 yemek kaşıgı tereyag
2 yemek kasıgı sıvı yağ
Hazırlanışı:
Bir tencereye su koyup kaynatıyoruz içine sıvı yag ve tuz koyup makarnamızıda atıyoruz bir guzel suyu cekene kadar haslıyoruz Tıpkı makarna yemegini yaparken yaptıgımız gibi :=)
Milföylerimiz yuşak hale gelince 2 tanesini elimize alıp top yapıp merdane ile kare borcama göre acıyoruz.(açılması rahat olsun diye mermer zaemine az birsey un dökünüz ki rahat acılsın )actıgımız milföyü tepsinin dibine yerleştiriyoruz .
Makarnamız haslanmıştır artık .altını kapatıp içine yumurta (unutmayın bir tanesinin sarısı üzeri için ayrılcak ),süt, yag ve küçük küçük dogradıgımız beyaz peyniri katıyoruz .ve kaşıkla guzelce karıştırıyoruz.bu karışımı tepsiye acıpa koydugumuz milföylerin üzerine döküyoruz.Tekrar kalan iki milföyüde acıp makarnaların üzerine koyuyoruz Yukardaki resimde gayet acık .En son olarak üzerine yumurta sarısı sürüp 2-3 saat dolapta bekletiyoruz Ben 1 gece beklettim daha guzel oluyor vaktiniz yoksa direk 170* de ısıtılmış fırınada koyabilirsiniz .
Degişik ve harika bir fırında makarna oldu
Mutlaka deneyin.
AFİYET BAL ŞEKER OLSUN...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Canım dolapta bekletmeye vakit yok ama inşallah direk fırna koyunca da güzel olur ama hiiç şüphem yok ki lezzetli olacak :)
Öpüyorum seni tekrar ellerine sağlık
Yorum Gönder