Fırında makarna ,tavuk ve patateslerde kullanmak için BURADAKİ Beşamel sos tarifini uygulayınız..
Beşamel Sos Tarifi: (2)
Malzemeler:
- 1,5 çorba kaşığı tereyağ
- 1 çorba kaşığı un
- 3 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
- Arzuya göre hindistan cevizi
Yapılışı:
Bir tencereye tereyağını koyup eritin.
Sonra unu ilave edip karıştıra karıştıra top top olmadan ve esmerleşmeden kavuruın.
Un piştikten sonra çok yavaş olarak sütü ilave edin.Sos krema haline gelmeye başlayınca tuzu ,karabiberi ve hindistan cevizini içine katın ve karıştırın.
Sos çok koyu olursa süt katarak inceltin.
Şayet içirisinde topaklanma olmuşsa tel süzgeçten geçirin.
Beyaz etler ve sebzeler ile servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder