kısırı sevmeyen varmı bilmem ama ben cok severim... sizde severseniz.. buyrun.
Malzemeler:
5-6 çay bardağı ince bulgur,
4 sap taze soğan,
4 yaprak marul,
Yarım demet maydanoz,
1 tutam dereotu,
2 tane kuru soğan,
1 çorba kaşığı biber salçası (silme)
1 çorba kaşığı domates salçası (silme),
1 çay bardağı zeytinyağı,
1 tane limon suyu,
2 tatlı kaşığı acı pul biber,
1 tatlı kaşığı kararbiber,
2-3 tane domates,
1 tane salatalık,
Yeteri kadar tuz,
Hazırlanışı:
Öncelikle kişi başına yarım çay bardağı kadar ince bulgura üzerini geçecek kadar sıcak su koyup kapağı kapalı bir şekilde suyunu çekip kabarana kadar bekletin. Diğer taraftan minik minik doğradığınız kuru soğanları zentinyağı veya sıvı yağ ile pembeleştirin. Soğanların üzerine biber salçası ve domates salçası koyup salça kokusu çıkana kadar kavurun. Acı pul biberini, karabiberi ve tuzunu ekledikten sonra ocağı kapatın ve bu sosu kabarmış ince bulgurun üzerine döküp iyice karıştırın. Bu şekilde ılımaya bırakıp yeşillikleri ince ince doğramaya geçin. Ilıyan soslu ince bulgurun üzerine ince kıyım yeşillikleri katıp harmanlayın. Küp doğranmış domates ve salatalıkları da kattıktan sonra limon suyunu ve gerekirse tuzda ekleyerek servis tabağına alın ve kaşıkla üzerini düzeltip istediğiniz gibi süsleyip servis edin
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder