Facebook dan izlemek için https://www.facebook.com/birdemliksohbet
Facebook grubum içinde https://www.facebook.com/pages/BirDemlikSohbetcom/161718067217119
Twitter için : http://twitter.com/#!/SevillSahin
Haşhaşlı çörek tarifi için ve yorum yazmak için sizleri yeni siteme beklerim
Hamur işleri için:
Yeni yılın bu ilk haftasında hepinizin tekrar yeni yılını kutluyor ve nice seneler sağlıklı ve mutlu olarak hep beraber olmayı diliyorum.
Haftanın ve yılın ilk yayınını aslında artık geneksel hale gelmiş olan ve her yılbaşı ertesi bende kahvaltıda buluştuğumuz kahvaltı soframı yayınlamaktı. Fakat dünde bugünde işe gelirken makinamı unuttum ve fotoları yükleyemedim Neyse artık bir daha ki yayın kahvaltı masam olur.
Çörek tarifime geçmeden önce 5 ocak 2012 tarihinde sona erecek bir etkinlikten bahsetmek istiyorum. Gerçi burada bahsetmiştim. Belki gözünüzden kaçmıştır diye tekrar yazmak istedim. İster izleyen olun ister blog yazarı tek yapmanız gereken vereceğim linke tıklayıp neden benimle yemek yapmak istediğinizi söylemek. Hadi beraber yemek yapalım hemde çok profosonel bir mutfakta işte linkimiz https://www.facebook.com/photo.php?fbid=276819239034264&set=a.276818945700960.57232.165333003516222&type=1
Haşhaşlı çörek tarifimiz aslında sevgili arkadaşım Nurten’e ait. Onda yemiş ve çok beğenmiştim. İşte sizlere o lezzetli çöreğin tarifi. Şimdiden afiyet bal olsun.
Malzemeler:
- 2 bardak beyaz un
- yarım tatlı kaşığı tuz
- 3 çorba kaşığı toz şeker
- 1 paket instant kuru maya
- 1 adet yumurta
- 50 gram tereyağı, oda sıcaklığında
- 1/4 (çeyrek bardak ) süt
İçi için:
- 3 çorba kaşığı toz şeker
- 4 çorba kaşığı ince çekilmiş sarı haşhaş
- yarım su bardağı Yonca sıvıyağ
Yapılışı:
Unu ,tuzu ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın. Oda sıcaklığında olan tereyağını, sütü ve yumurtayı un karılımına iave edip 10 dk kadar yoğurun. ele yapışmayan bir hamur elde etmeniz gerekmektedir. Gerektiğinde un ilave si yapabilirsiniz.
Diğer yandan iç malzemesini hazırlayın. bunun için bir kaba haşhaş toz şeker ve yağı alıp güzelce karıştırın. Akışkan bir yapısı olacaktır.
Hamurun üzerini örtüp ılık bir ortamda mayalandırın. (25-30 dk )
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bir parça alıp yemek tabağı kadar açın. İç malzemeyi hamura yayıp rulo şeklinde sarın. Bıçak ile 2-3 cm aralıklarla kesin ve yağlanmış tepsiye dizin.
Diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayın.
Önceden ısıtılmış 185* fırında 20 dk kadar üzeri kızarana dek pişirin.
Afiyet olsun.
Unu ,tuzu ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın. Oda sıcaklığında olan tereyağını, sütü ve yumurtayı un karılımına iave edip 10 dk kadar yoğurun. ele yapışmayan bir hamur elde etmeniz gerekmektedir. Gerektiğinde un ilave si yapabilirsiniz.
Diğer yandan iç malzemesini hazırlayın. bunun için bir kaba haşhaş toz şeker ve yağı alıp güzelce karıştırın. Akışkan bir yapısı olacaktır.
Hamurun üzerini örtüp ılık bir ortamda mayalandırın. (25-30 dk )
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bir parça alıp yemek tabağı kadar açın. İç malzemeyi hamura yayıp rulo şeklinde sarın. Bıçak ile 2-3 cm aralıklarla kesin ve yağlanmış tepsiye dizin.
Diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayın.
Önceden ısıtılmış 185* fırında 20 dk kadar üzeri kızarana dek pişirin.
Afiyet olsun.
Haşhaşlı Çörek” başlıklı yazıya 10 yorum yapılmış.
-
Ellerine sağlık canım benim walla harika duruyor bu tarifi bende not edeyim çünkü biliyorsun mayalı tarifleri çok sevmeye başladım:) Bu da nefis bir görünüyor. Yaw marifetli arkadaşım arı gibisin arı! Vız arı!
-
Ballı kaymağım ellerine sağlık . Severim haşhaşlı lezzetleri .;))))
-
tek kelimeyle süper bir görüntü canım.çayın yanındada sıcak sıcak ne güzel olur.nurten hanımın ellerine sağlık.sizede afiyet bal olsun.sevgiler.
-
Sevil’im çörek enfes görünüyor ellerine sağlık öpüyorum.
-
ellerine sağlık çok hoş görünüyor canım ,sanada mutlu seneler herşey gönlünce olsun
-
Ellerine sağlık hayatım, içinde haşhaş olan herşeye bayılıyorum. Ne zamandır haşhaşlı çörek yapmadım, en kısa zamanda bir de senin tarifinle deneyeceğim. Sevgilerimle…(Yemek Sevdam)
-
Sevilcim 2012 sana sağlık,huzur mutluluk getirsin,tüm güzellikler seninle olsun…sitene bayılıyorum,harika,emeğine yüreğine sağlık canım benim….
-
Canım benim sağlıklı mutlu yıllar diliyorum sana sevdiklerinle beraber.Senin şu enerjine hayranım Maşallah.Hem çalışıyorsun dörtdörtlük ev hanımısın.dışarda çok aktifsin ne diyeyim Allah nazardan korusun.
-
Haşhaşı taneli olarak kullandım hep bu zamana kadar. Çekilmişi ile yapılan şeyleri ise hep başkalarında yedim. Benimde artık kendim yapma zamanım geldi galiba. Bu güzel tarifi denemek isterim. Ellerine sağlık Sevil.
-
Ben de Kırşehir’den dönerken haşhaş ezmesi getirmiştim, hala deneyenedim. Bu tarif kolay ve leziz görünüyor, ellerine sağlık. Afiyet olsun.Sevgiler.