Kabak yemeği bizim evde çok sevilen bir yemektir. Ben sıklıkla yaparım.
Kimi zaman içerisine pirinç ilave ederek de yaptığım kabak yemeğini bu sefer rendelenmiş havuç, kırmızı biberli ve zeytinyağlı olarak uzman tv için hazırladım.
Uzman Tv de izleyerek yapmak isterseniz.
Buyrun
Malzemeler:
- 1 kilo kabak
- 2 adet soğan (küp küp doğranmış)
- 2 adet havuç (rendelenmiş)
- 150 gr orta yağlı kıyma
- 1 adet kırmızı biber
- 3 yemek kaşığı Yonca domates sosu veya 1 adet rendelenmiş domates
- 2 yemek kaşığı Yonca domates salçası
- 2 yemek kaşığı Yonca biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- 2 adet kesme şeker
- 3 yemek kaşığı Yonca sıvıyağ
- Üzerine : Nane veya dereotu
Yapılışı:
Sıvıyağ ve soğanları derin bir tavaya alıp soğanlar hafif renk değiştirene dek kavurun. Üzerine kıymamızı ilave edip kıymalar kavrulana dek 5 dk kadar kavuruyoruz.Üzerine tuz ve karabiber ilavesini yapıp karıştırıyoruz.
Daha sonra doğranmış kırmızı biberimizi ve rendelenmiş havucu da ilave edip 4-5 dk kadar kavuruyoruz. Domates sosu, domates ve biber salçasını ilave edip 2 adet kesme şekeri de tat vermesi amaçlı katıp harmanlıyoruz. Üzerine yaklaşık 3 su bardağı kadar sıcak su ilave edip , 1 parmak eninde uzunlamasına kesilmiş kabakları ilave ediyoruz. Kabağı kapalı olarak kabaklar yumuşayana dek pişiriyoruz.
Servis tabağına alıp Dereotu veya nane ile süsleyerek servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
Facebook grubum için: https://www.facebook.com/pages/BirDemlikSohbetcom/161718067217119
Twitter için : http://twitter.com/#!/SevillSahin
çook hafif sevdiğim
bir tarif
ellerine sağlık
))
En dere otlusundan kocaman bir tabak götürürdüm şu an..:)))
Ellerine sağlık canım..