Başlığı görünce nasıl yani dediğinizi duyar gibiyim. Aslında bana tarifi veren canım arkadaşım Meral Karaismailoğlu bu tatlının adının tembel avrat tatlısı olduğunu söyledi. Acıkcası bana biraz kaba geldi. Nasıl isim versem ne desem de bu tatlıyı hemen yayınlasam diye düşünürken Sibel Ablamın komşusu ve aynı zamanda beni facebooktan ilgi ile takip eden Sevgili Semra Tengerlek bu tatlıya en güzel "Yeni Gelin Tatlısı" diyelim dedi. Evet basit ve kıza zamanda hazırlanan bir tatlı olduğundan bu isim benimde hoşuma gitti siz ne dersiniz ?
Benim ölçülerimle Semranın verdiği isim ile işte Size "Yeni Gelin Tatlısı".
Deneyin çok seveceksiniz.
Sevgilerimle
Yeni Gelin Tatlısı
Malzemeleri:
- 1 paket baklavalık yufka
- 250 gr çekilmiş fındık
- 250 gr çekilmiş ceviz
Muhallebisi için:
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı Yonca sıvıyağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 3 tane iri yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
- 1 bardak toz şeker
- 2 bardak su
İlk olarak şerbetimizi kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.(Şerbet kaynayınca 5 dk sonra kapatmanız yeterlidir.)
Baklavalık yufkayı tezgaha alıp üzerine fındık ve ceviz karışımı yufkanın her yanına serpip iki eliniz ile aşağıdan ve yukarıdan büzerek uzun bir borcama diziyoruz. Tüm baklavalık yufkalara bu işlemi uygulayıp tepsinin tamamını döşüyoruz.
Diğer yandan bir çırpma kabında toz şeker ve yumurtaları çırpıp üzerine sıvıyağ,yoğurt vanilya ve kabartma tozunu ilave edip bir kaç dakika daha çırpıp yufkaların üzerine bu sosu döküyoruz.
Önceden ısıtılmış fırında 175* de üzeri ve altı kızarana dek pişiriyoruz. Daha önceden hazırladığımız ve soğuk olan şerbetimizi sıcak tatlımızın üzerine döküp ılıyınca servis edebiliriz.
Afiyet olsun.
2 yorum:
Sevilciğim,geçenlerdede gördüm bu tatlıyı ama kaybetmiştim,aradım bulamadım.bugün bana yap diyorsun artık:))şimdi malzemeleri almaya gidiyorum.Yapıncada bloga koyacağım.Ellerine sağlık.Sanki laz böreğini andırır gibi duruyor.Tam benlik:)
Cok istah acici görünüyor..ellerine saglik canim.Sevgiler
Yorum Gönder