Bugün sizlere biraz geç merhaba diyorum. Az önce 1 saatliğine izin alıp kızımın karnesini almasını için okula gidip geldim. Kızım artık 1 sınıf öğrencisi olduğundan ilk karnemizi aldık. İnanılmaz bir duygu Allahım vatana millete hayırlı bir evlat hayırlı bir anne olmasını nasip eder insallah. Yarın kızımı Zonguldak’a yolculuyorum. Burada kar topu oynayamadı bari orada bol bol kar topu oynasın diye . Çocuğu olan tüm izleyen ve arakadaşlarımın yavrularına hep başarılarla dolu yıllar ve karneler diliyorum..
Evet konuyu çok dağıtmadan gelelim bugünkü tarifimize. Anneme gelen özel misafirlerimiz için hazırladığımız soframızda yer aldı. Aynı gün uzman tv çekimim de vardı. Şimdilik bu tarifi yazılı anlatayım. Sonra sizlere inşallah görüntülü anlatım yayınlanınca onuda paylaşırım. Davet masalarınızda , gün toplantılarınızda sofranıza renk katacak bu lezzetten mahrum kalmamanız dileğiyle.
Son olarak aslında Çerkez tavuğu robotta değil havanda dövülerek yapılır. Benimki azıcık yalancısı oldu ama yalancı deyip hafife almayın çok nefis bir tarif .
MALZEMELER:
- 2 tane ŞEKER tavuk but
- 4 dilim bayat ekmek
- 2 diş sarımsak( minicik rendelenmiş)
- 1 su bardağı ceviziçi
- Tuz
- Toz Kırmızıbiber
- YONCA sıvıyağ
YAPILIŞI:
İlk olarak tavuğu yıkayıp bir tencereye alalım. Tuzunu koyup su ekleyip iyice haşlayalım.
Haşlanınca bir kaba alıp minik minik didikleyelim.
Robota ya da rondonun haznesine ekmek, ceviz, ve sarımsağı koyup tavuğun suyundan ekleyip robotu çalıştıralım. Akıcı bir kıvam elde edince içine tavuğun yarısınıda ekleyip robotu tekrar çalıştıralım. Sonra kalan tavukla karıştırıp tekrar robotta 1-2 dk daha çalıştırıp, servis tabağına yayalım. Üstüne kırmızıbiberli yağ yakıp dökelim. Soğuk servis yapalım.
Afiyet olsun..
Facebook grubum için: https://www.facebook.com/pages/BirDemlikSohbetcom/161718067217119
Twitter için : http://twitter.com/#!/SevillSahin
(Yemek Sevdam)
Sevgiler…
Çok özendim
Ellerine sağlık
Sevgiler
İyi hafta sonları
bu en sevdiklerimden..
2 gün öncede bizim misafirlere konuktu..
ellerine sağlık ne çok severim.
daha çookk güzel günlerini göreceğiz inşallah.
:=)
Iyi yolculuklar iyi eglenceler.
Iyi pazarlar.
Sapanca’da bulunduğumuz dönemde ekemek yerini mısır unu da ilave edildiğini öğrenmiştim. Her ikisinin de tadı güzel oluyor bence…
Küçük hanıma da başarılar diliyorum, gönlünce bir tatil geçirsin.
Sevgiler.
inşallah senin kızında zeki ve başarılı olurlar yüzünü güldürür sanada başarılı günler dilerim hoşça kal