İstanbul bugün yine yoğun karlı bir güne merhaba dedi. Bu kışi hepimiz için zor geçecek özellikle dışarıda kalmak zorunda olan kişiler için lütfen biraz duyarlı olalım ve onlar için olan sığınma evlerine bilgi verip onlarında ısınmaları sağlayalım. Bu konuda tüm belediyelerden bilgi alabilirsiniz.
Kışın en çok sevdiğim tatlardan biridir ayva. Öyle ki ayva reçeli her daim soframda olur. Ayva tatlısının tarifi nedense sitemde olduğunu sanıyordum meğerese hiç eklememişim. Bazen sık sık yaptığım lezzetleri eklemeyi unutuyorum. Ayva tatlısını geçen hafta Tümay’a gittiğimde yaptım. Tümay’cığımın tarifi ile..
Yapıp bir güzel yedik. Hem arşivimde olması için hem de yapmayan var ise bir öneri olsun diye bugün ayva tatlısına yer verdim. Deneyip yapacaklara şimdiden afiyet bal olsun.
Hayırlı bir hafta sonu ve hayırlı cumalar diliyorum.
Sevgilerimle
Sevil Şahin
Ayva Tatlısı
Malzemeler
- 2 adet Orta boy Ayva
- 2 su bardağı (400 ml ) su
- 1 Su bardağı sıcak su
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı kadar kırmızı gıda boyası (isteğe bağlı )
Hazırlanışı:
Ayvaları soyup ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkartın.
Pişireceğiniz tencereye çekirdeklerle beraber dizin.
İki su bardağı suda gıda boyasını eritip ayvaların üzerine dökün.
Ocağı yakıp kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.
Yumuşayınca üzerlerine şekeri serpin.
Bir su bardağı kaynamış suyu koyup şeker eriyene kadar pişirmeye devam edin.
Yaklaşık bir 10 dakika sonra ocağın altını kapatıp ayvaları servis tabağına alın.
Ilınınca buzdolabına kaldırın.
Üzerlerine kaymak koyarak soğuk servis yapın.
Afiyet olsun…
Facebook grubum için: https://www.facebook.com/pages/BirDemlikSohbetcom/161718067217119
Twitter için : http://twitter.com/#!/SevillSahin
öpüyorum güzelim..
Ellerine sağlık
İyi hafta sonları
Sevgilerimle
Öpüyorum..