Bundan 15 gün önce sevgili Binnur hanımdan el yapımı çikolata yapmak için davet aldığımda hiç düşünmeden hemen geliyorum diye yanıt vermiştim. İlk defa çikolata yapacak olmanın verdiği heyecan ve Pelit’in çikolatalarının asıl nasıl yapıldığını öğrenmek için cumartesi sabahın çok erken saatinde kalkıp hazırlandım. Tabi her zamanki gibi gideceğim yere rotarlı ulaştım. İstanbul da yaşamanın vermiş olduğu trafik eziyeti işte
Mekanımız Beşiktaş semtinde bulunan ve henüz hiçbir şubesi olmayan Valonıa Chocolate de oldu. Daha önce Beşiktaş da olan birkaç etkinlik sonrası önünden geçmiş hatta Tümay bana “bak buradan biz sürekli özellikle her bayram çikolatamızı alırız” diye övdüğü mekandı Valonia..
Heyecanla çikolatamızın yapılacağı atölyeye geçtiğimizde wuww ne kadar soğuk burası dedik. Çikolatalar erimesin oksitlenmesin diye soğuk olması şartmış.. Çikolata değirmenlerindeki sıcaklık ise 48 derece olduğunu da ek olarak öğrenmiş olduk.
Çikolata ustası (Erdoğan İnan ) tarafından günlük hazırlanan, yüzde yüz el yapımı spesial seçeneklerin yanı sıra farklı tatlardan hoşlananlar, özel siparişle hazırlanan Valonia Special Atölye’nin eşsiz lavanta, yeşil çay, kahve aromalı, krokanlı, vişneli, frambuazlı alternatiflerini tercih edebiliyorsunuz.
Özel kişilere özel ikramda bulunmak sevdiklerini ve kendilerini bu eşsiz lezzetle mutlu etmek isteyenler, farklı lezzetleri ve eşsiz tatlarıyla her zevke hitap eden Valonia Chocolate&Cafe’den isteyen paket çikolata alabilir, isteyen 4-5 adet bile çikolata alabiliyorlar. Sanırım en çok buna sevindim. Koca bir kutu aldığımızda bitene dek o kutunun başından ayrılamadığımızı düşünürsek bu süper değil mi ?
Valonia Chocolate de istendiğinde özel el yapımı çikolata kursuda verilebiliyormuş. Bunu dikkate alın derim o şahane çikolatalara ben doyamadım.
Hele bir çikolata var ki şimdi söylediğimde sizde şaşıracaksınız. İsotlu (acı) kırmızıbiberli çikolata evet o nasıl bir şey dediğinizi duyar gibiyim. Aynı tepkiyi bende verdim merak etmeyin İlk ağzınıza attığınızda normal çikolata gibi yiyorsunuz fakat sonra boğazınızın genzinizin yandığını hissediyorsunuz. İlginç güzel bir çikolata çeşidi. Alkol kullananlar bunu konyak ile tüketebilirler.
O gün neler yaptık ona döneyim biraz; Erdoğan usta ile Nazar boncuklu içi Türk kahveli çikolata, Tahin-Pekmezli çikolata ve beyaz sütlü çikolata yaptık. İlk ustamız bize nasıl yapıldığını gösterdikten sonra “hadi bakalım dersinizi iyi dinlediniz mi görelim” deyip ikişerli gruplar halinde aldı bizi tezgah arkasına Tümay’ımla ben Tahin pekmezli lale çikolataları yaptık. Bazen bakın ben size öyle mi gösterdim dese de sonuçta alnımızın akı ile çıktık.
O gün yediğim çikolata sanırım tüm hayatım boyunca yemedim. Benim için bol bilgi dolu güzel bir gün oldu. Beni bu güzel mekana davet edip çikolata yapma şansı veren sevgili Binnur hanıma, Valonia Chocolate&Cafe’ nin iş geliştirme sorumlusu Burak Beye ve her sorumuza sabırla cevap veren Erdoğan Ustaya sonsuz teşekkürler
Benim için ayrı harika bir anı oldu.. İlk fırsatta evde de yapıp sizlerle tüm detayları paylaşacağım.
Sevgilerimle
Sevil Şahin
beni 70sene evveline götürdün sağ ol ben küçüken babam dışarıdan bizlere çukulata almazdl mangal üğzerinde kemdisi yapardı ve çeşitli kalıpları vardı o tadı hiç unutamamyazıyı okuyunca çocukluğum aklıma geldi mutlu oldum