MERHABAAA sevgili dostlar ..
Bugün yine size çay masasına iat son tarifimle karşınızdayım.Kızımım çikolatalı pastaları çok sevdiğinden tercihimiz bu yönde oldu.İyikide öyle olmuş çok beğenilen bu pastanın tarifini sizlerle paylaşmak istedim.
Denemek isteyenlere şimdiden afiyet bal olsun
Çikolatalı Pasta
Malzemeler :
Pandispanya için
- 4 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı sıcak süt
- 150 gr şeker
- 1 paket vanilya
- 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 100 gr un
- 100 gr nişasta
Muhallebi için:
- 2,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşı un (tepeleme)
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 2 adet muz
- 1 paket damla çikolata
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Ganaj için (üzerine )
- 200 gr bitter çikolata
- 200 gr krema
Yapılışı:
Pandispanya için cam bir kap içerisinde 4 adet yumurta çırpılır.İçine yavaş yavaş sıcak süt ilave edilir.Köpük köpük olana dek mikser ile çırpılır.Şeker eklenip yaklaşık 10 dk kadar çırpılır.
vanilya ilave edilip karıştırılır.
Başka bir kapta un,nişasta,kabartma tozu karıştırılıp elenir.Elenen karışım yumurtalı karışıma ilave edilir.
Yağlanmış 26 cm çapındaki kelepçeli kalıba dökülür.Önceden ısıtılmış fırında 30-35 dk kadar pişirilir.
Pandispanya soğumaya bırakılır.(ben genelde pandispanyayı bir gün önceden yaparım o zaman daha lezzetli olur ve daha rahat kesilir.)
Diğer taraftan muhallebi için gerekli olan malzemeler bir tencere içerine alınıp karıştırılır.Orta hararetli ateşte koyulaşıncaya dek pişirilir.Soğumaya bırakılır.(istenirse Vanilyalı pastacı kreması da kullanabilirsiniz.)
Soğuyan pandispanya 2'ye bölünür.Alt tabanı 5 yemek kaşığı su ile ıslatılır.Bir kat krema sürülüp dilimlenmiş muzlar ve damla çikolata konur.Tekrar krema dökülüp pandispanyanın diğer tarafı da ıslatılıp üzerine kapatılır.
Diğer tarafta ganaj için krema bir cezve içerisinde kaynama noktasına gelene dek ısıtılır.Aman kaynamasın.
Parçalara ayrılmış çikolata bir tabak içerisine konur ve krema dökülür.sürekli karıştırılarak çikolata eritilir.
Dolap15-20 dk beklettikten sonra fırça yardımı ile pandispanyanın tüm etrafı kaplanır.Üerine anetp fıstıkları serpilip servis yapana dek dolapta bekletilir.Afiyet olsun..
18 yorum:
Bizim küçük cadı ağzının tadını biliyor :))
annesininde ellerine sağlık yine döktürmüşsun canım..
valla bizikilerde bayılır çikolatalı tatlara.ellerine saglık.
Canım mutlu haftalar haftaya be le
ziz pasta ile başlamak süper elleri
ne sağlık kocaman öpüyorum...
harika olmuş ...enfes...
Merhaba. Çikolata ve file fıstık uyumuna bayıldım. Ellerine sağlık, harika görünüyor. Pandispanya ve kremasını da kendin yapmış olman ayrı güzel. Ben genelde kolaya kaçıyorum, hazır kullanıyorum.
Sevgilerimle...
sevilcim merhaba canım
pastan nefis görünüyor.ellerine gönlüne sağlık.güzel bir hafta diliyorum.
face deki cümleleri kaldırmana gerek yok canım.hepimizin ortak düşüncesi değilmi zaten...
nezaketin için teşekkürler. çok öpüyorum.sevgiler...
marhabalar ben de daha önce buna benzer bir pasta yapmıştım fakat pastanın arasındaki muzlar etresi günü karardı böyle olmaması için ne yapabilirim? şimdiden teşekkürler sevgiler.
Kesinlikle bir gün ben de sana çaya gelmeliyim:) Harika bir pasta olmuş. ben bunu hazır kek ile yapmıştım birgün aniden misafirim geldiğinde ama el yapımı pandispanya ile tabii ki tartışılmaz lezzet:) Ellerine sağlık canım...
pasta enfes görünüyor.utanmasam pc ye bi parmak atacam.artık biri ışınlanmayı bulmalı.zira bu yemek blogları sonum olacak
süper gözüküyor sevilim . fıstıklar cezbedici. eline sağlık canım
Bu ne muhteşem bir görüntü.
sevilcim ne güzel olmuş bu böyle. Ellerine sağlık:)
Ellerine sağlık Sevil'ciğim.harıka görunuyor.fıstıklar cok yakısmıs.öpüyorum bırtanemm sevgiler:)
Sevilciğim eline sağlık muz ve fıstık süper gözüküyor. Sevgiler...
off off sevilciğim elelrine sağlık canım harikasın....
Ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor.Sevgiler
sevilcim ellerine sağlık enfes görünüyor
Canım ellerine sağlık.
Pazar günü yapacağım.
Çok öptüm canım
sevgiler
Yorum Gönder