Tüm ziyaretçilerime güzel bir gün diliyorum.Bugün yine bir Şeker piliç tavuk yemekleri tarifleri ile karşınızdayım.Ne kadar et yemeği tarifi vermek istesem de benim gibi et sevmeyen biri maalesef sayfasında fazla yer veremiyor .Ama siz merak etmeyin kendimi çok zorluyorum .Mutlaka daha fazla et yemekleri tarifi vereceğim..Şimdi Şeker piliç yemek tariflerine devam edelim..
Şimdiden afiyet bal olsun..
Malzemeler:
- ŞEKER PİLİÇ Tavuk gögsü
- 125 gr. yoğurt
- 1 dis sarimsak (ezilmis)
- tavuk gril baharati
- 2 yemek kasigi YONCA sıvıyağ yağ
Yapılışı:
Tavuk gögsü kare seklinde dogranir. Tavuk eger buzluktan cikarildiysa tam buzu cözülmeden kare seklinde dogranirsa sonuc olarak daha iyi görüntü ortaya cikar. Dogranmis tavuk gögsünü yaglanmis sislere dizilir ve bir kenarda bekletilir. Diyer yanda yogurt sarimsak ve tavuk baharati karistirilir ve tavuklar bu marine ile hertarafi yaglanir. Sisler marinenin icinde 4-5 saat arada bir cevirerek üzeri kapali bekletilir. Daha sonra isteyen grilde isteyen firinda her bir tarafi 4-6 dak. kadar kizarincaya kadar pisirilir. Pistikten sonra etin kurumamasi icin isteyen biraz erimis yag tavuklara sürebilir. Patates veya pilav ile servis yapilabilir.Afiyet olsun.
18 yorum:
Ohhh misler gibi ellerine sağlık tatlım harikalar kocaman öpüyorum.
ben hiç yoğurtlu yapmamıştım tavuğu mutlaka deneyeceğim canım ellerine sağlık:)
Dün bir sayfada daha okumuştum tavuk şiş tarifi. Artık yapmak şart oldu:) Çünkü canım istedi:) Ellerine sağlık çok güzel gözüküyor. Hele tavukların arasında birer domates birer de biber olunca nefis:) Sevgiler...
bayılırım tavuğa. yanına bir de patates kızartması mımm:)
ellerine sağlık bitanem..
Sevil tavuk şiş harika görünüyor. Tam öğle vakti. Karnım da açıkmışken. Bir tane olsa da yesem dedim. Ellerine sağlık bşr tanem.
Ne kadar iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.
Saygılar.
Çok güzel valla hem pratik hem lezzeteli yapmak lazım sevgiler...
Hımmm
en sevdiğim tavuk türü
ellerine sağlık tavuk şiş bana hep yaz akşamlarını hatırlatır...
Yanına pilav iyi gider ve bol salata...
bunları hazırlayıp mangalda pişirmek gerek, mevsimi de geldi :) Ellerine sağlık. Pek çekiciler
Epey bir aradan sonra merhaba canımın içi.Ellerine sağlık .Bayılırım.Sevgiler....
Epey bir aradan sonra merhaba canımın içi.Ellerine sağlık .Bayılırım.Sevgiler....
sevilcim harika olmuş.deneyeceğim en kısa zamanda.sevgiler
tavuk sis cok hos görünüyor. ellerine saglk.
sevgiler...
cok leziz gorunuolar burdan:)))
Bende dün yaptım,ayyy pek güzel oluyor:))
ellerine sağlık Sevilcim..
Ellerine sağlık çok lezzetlidir mutlaka...
ellerinize sağlık çok güzel kızarmışlar harika görünüyorlar...
Çok nefis Sevil'im..)
Yorum Gönder