Cezerye, özellikle Mersin bölgesinde yaygın tatlı türü... Adını, Arapça'da havuç anlamına gelen (Cezer = جزر) kelimesinden alır..
BUYURUN TARİFİ..
malzemeler:
2 orta boy havuc
1 su bardagi toz seker
1/2 su bardagi su + 1/2 su bardağı süt
1 cay bardagi ceviz( dövülmüs )veya fındık
2 paket bisküvi kakaolu
biraz hindistancevizi
kürdan
yapilisi:
havuclari rendeliyoruz.
1/2 bardak suyuve 1/2 sütü karıştırıp içine sekeri ekliyoruz.
10 dakika kadar ocakta kaynatıyoruz.
Kaynadiktan sonra icine bisküvileri kirıyoruz ve elimize yapismiyacak sekildebir malzeme hazırlıyoruz.
Cevizinide katıp bir guzel yoğuruyoruz.
Ceviz büyüklügünde yuvarluyoruz.top şekline getirdiğimiz cezeryeleri hindistan cevizini buluyoruz. üzerine kürdan batirarak servis yapıyoruz.
AFİYET OLSUN..
DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ...
4.04.2009
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
6 yorum:
Sevilim yemesi çok güzelde ya kalorileri ne yapacağız:)))))
çok öptüm canım benim
ELLERİNE SAĞLIK CANIM..
ÇOK HOŞ GÖRÜNÜYORLAR..
SEVGİLER.. İYİ HAFTALAR.
merhaba huzur dolu bır yaşam dıleğiyle
cezeryeyi çok severim :) burada görüncede dayanamadım 3 tane eksildi aramayın :))
Sabır ve sevgilerin birleştiği Dostlukların daha çok büyüdüğü Belki yorgun belki yoğun Yinede mutlu ve umutlu Güzellikler dolu günler Seninle Olsun
merhaba canım mutlu huzurlu bır gun dıleğıyle sevgıler
merhaba sevgıyle kalınız
Yorum Gönder