Gecen hafta benim evde yogun bir tempo oldu eşimin ailesi bende idi ve düğünlerimiz vardı dogal olarak misafirlerimizde ..
Çayın yanına acil bir tatlı yapmam gerekti dolaba dogru yöneldim irmiği görünce onu degerlendirip kolay hafif bir tatlı yapayım dedim ..
İlk tat denemesine sevgili eltim bahar yaptı abla harika olmuş diyince bende hemen sunuma çıkardım..:)
malzemler
8 yemek kaşığı irmik
9 yemek kaşıgı şeker
2 ymeke kaşığı hindistan cevizi
10-12 ade bebe bisküvisi (evde vardı degerlendirmek için kullandım tercih sizin)
1 lt süt
3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
1 adet vanilya
tarçın
Yapılışı:
Sütü tencere ye alıp irmik ve sekeri koyuyoruz.bir guzel muhallebi olanadek pişiriyoruz.Pişmeye yakın hindistan cevizini ekliyor ve 5 dk daha pişirdikten sonra ocaktan alıyoruz..Ocaktan aldıgımız muhallebiyi yağ ve vanilyayı ayrıca iyice ezdiğimiz bisküvileride ekleyip mikserle 5-8 dk kadar çıpıyoruz.Islatılmış borcama yayıyoruz üzerinede mis gibi koku yayan tarcınımızı ekleyip dolapta bekletiyoruz .
Eger benim gibi aceleniz varsa size tavsiyem dondrucuya atın 30 dk sonra servise hazır hale geliyor.
Afiyet bal şeker olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder