BU TADA BAYILIYORUM...
SEVİL HANIM ENGİNAR ÇOK PAHALI DEDİĞİNİZİ DUYAR GİBİYİM ..EVET HAKLISINIZ..çok değil kişi bası 1 er tane alın sizde bu lezzetten ve vitamin deposundan eksik kalmayın derim..hele çocuklşarımıza mutlaka yedirelim...
Malzemeler
3 adet enginar (soyulmuş olanından)1 adet haşlanmış, küp küp doğranmış patates1 adet haşlanmış, küp küp doğranmış havuç1 avuç haşlanmış bezelye içi (BEN GARNİTÜR KULLANDIM 2 YEMEK KAŞIGI KADAR,)100 gr. arpacık soğan (BEN NORMAL SOGAN KULLANDIM)1/2 çay bardağı zeytinyağı1 tatlı kaşığı toz şeker2 adet limon7-8 dal dereotu (dolapta kalmamış olmasada olur )Tuz
YAPILIŞI:
Limonlar bir güzel sıkılır ve bir tencere konulur üzerine enginarlar konur.üzerine enginarları geçecek kadar su eklenir tencerenin kapagı kapatılarak kaynamaya bırakılır yaklasık 25-30 dk kadar kaynatılır. arada suyu kontrol edinki suyunu cekipte yanmasın.limonlu suda haslanır çünkü beyaz kalmasını ancak bu şekilde sağlarız..arada bıçakla enginarların yumsayıp yumsamadığı kontrol edilir. Diğer taraftan sogan alınıp ince ince dogranır,az yaga tavada rengi beyaz kalacak sekilde bir iki çevrilir. üzerine haladıgımız (ben hazır kanitğr kullandım 2 yemek kaşığı )patates havuç bezelye konulur ve 1/2 çay bardagında toz şeker eritilir ve bu karııma döküür 10 dk kadar kısık ateşte pişilir ve sogumaya bırakılır.
Bu arada da enginarlar yumsamış olur soguyan enginarların çukur kısmına yine soguyan karışım konur .Dibinde kalan suyuda eşit olarak paylaştırılır.Yanında limonla servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder