Yapması çok zahmetlidir ama yemesi mükemmel bir tat ..
Aslına bakılırsa ben bu mantı yapma işini pek sevmiyorum ama yemesine bayılanlardanım..
eger canınız çok acil mantı çekti ise benim gibi bir bim a.ş ye gidin dondurucudan kayseri mantısı alın ve pişirin yok ben açıcam derseniz buyrun aşağıdaki tarifi uygulayabilirsiniz.
Kayseri Mantısı
Malzemeler :
Hamuru İçin :
5 su bardağı un
3 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı süt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağından bir parmak az ılık su
2 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için
300 gr yağsız kıyma
1 adet orta boy soğan
1 tatlı kaşığı salça
Karabiber
Tuz
Üzeri İçin :
Sarımsaklı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kuru nane
Yapılışı :
Hamuru için gereken tüm malzemeleri karıştırıp fazla sert olmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
İç harcı için kıymayı kavurun, soğanı yemeklik doğrayıp ekleyin. Salça, tuz ve karabiberi koyup kavurun.
Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp açın. Bıçak yardımı ile hamurdan küçük kareler kesip, ortasına çay kaşığı ile iç malzemeden koyup kapatın.
Kaynanmış ve tuzlu suda mantıları yumuşayıncaya kadar haşlayın. Mantının suyunu süzüp tabağa koyup, üzerine sarımsaklı yoğurttan ve bir tavada Yarım çay bardağı sıvı yağı, 1 yemek kaşığı salça ve 1 tatlı kaşığı naneyi kızdırıp dökün.
Afiyet bal şeker olsun.
3.04.2009
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder