Hepinize günaydın….
Kurban bayramı yaklaşırken tatlı tarifi vermek istiyordum. Fakat ben yine hastayım. Sanırım bayramda bol bol dinleneceğim . bu nedenle sizlere bu enfes tart ile hayırlı bayramlar dilemek İstedim. Beni izleyen okuyan tüm sevenlerime , küçüklerin yanaklarından büyüklerin ellerinden öpüyor ve hayırlı bir kurban bayramı diliyorum. Rabbim hepimizin kestiği kurbanları kabul eylesin…
Annem kızım Aysu seviyor diye mürdüm eriklerinden almış pazardan ve koca bir tabakda bize getirmişti. Kızım biraz yedikten sonra yüzüne bakmadı. Çürümeye başlayan mürdüm eriklerini nasıl değerlendirebilirim diye düşünürken bunlardan şöyle güzel bir tart olur ve kuzenlerim geldiğinde onlara tattırırım diye düşündüm. Beklediğimden daha hafif ve güzel bir tart oldu. Denemenizi tavsiye ediyorum. Tam zamanı iken yapın derim. Sevgilerimle .
Malzemeler:
14-15 adet mürdüm eriği
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çimdik tuz
1,5 – 2 su bardağı un
2 yemek kaşığı soğuk tereyağ (Becel kullandım)
6 yemek kaşığı süt
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çimdik tuz
1,5 – 2 su bardağı un
2 yemek kaşığı soğuk tereyağ (Becel kullandım)
6 yemek kaşığı süt
1 paket kabartma tozu
Hazırlanışı:
Erikler dışındaki tüm malzemeleri kaşıkla iyice karıştırın. Hamur ne tart hamuru kadar sert ne de kek hamuru kadar yumuşak bir hamur olacak. Yağlanmış 20 cm lik kelepçeli kalıba dökün. Kaşığı su ile ıslatıp hamuru kalıba yayın ve üstüne düzleyin. Mürdüm eriklerinin çekirdeklerini çıkarıp 4′e bölün ve tartın üstüne sıralayın. 180 derecede önceden ısıtılmış fırına tartı verin. Tart kabardıktan sonra 1/2 yemek kaşığı toz şekeri üzerine serpip pişirmeye devam edin. Üstü kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Erikler dışındaki tüm malzemeleri kaşıkla iyice karıştırın. Hamur ne tart hamuru kadar sert ne de kek hamuru kadar yumuşak bir hamur olacak. Yağlanmış 20 cm lik kelepçeli kalıba dökün. Kaşığı su ile ıslatıp hamuru kalıba yayın ve üstüne düzleyin. Mürdüm eriklerinin çekirdeklerini çıkarıp 4′e bölün ve tartın üstüne sıralayın. 180 derecede önceden ısıtılmış fırına tartı verin. Tart kabardıktan sonra 1/2 yemek kaşığı toz şekeri üzerine serpip pişirmeye devam edin. Üstü kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Tarif sevgili Semihadan aldım..
Mürdüm Erikli Tart” başlıklı yazıya 8 yorum yapılmış.
Facebook dan izlemek için https://www.facebook.com/birdemliksohbet
Facebook grubum içinde https://www.facebook.com/pages/BirDemlikSohbetcom/161718067217119
Twitter için : http://twitter.com/#!/SevillSahin
ellerine sağlık. Nefis görünüyor.
bayramını kutluyorum. Ailenle ve neşeyle geçirmen dileğiyle,
Sevgiyle kal.
Mürdüm erikli tart da tam benim favorim ellerine saglik,
sevgiler….