İçli köfte çok sevdiğim bir lezzet. Yapımı zor gibi görünse de aslında o derece zor olmadığını anladım.
Bildiğiniz gibi annemin alt katına taşınıyorum. Orada bulunan komşuları zaten tanıdığım için benim için daha güzel oldu. Annemin komşularından Hülya abladan gördüm bu köfteyi bana nasıl yaptığı anlatmasını istedim. Oda sevgili birsence de tarifini gördüğünü yaptığını söyledi. Aaa benim birsen deyip çok şaşırdım. Hemen birsenciğimden tarifi alıp aynen uyguladım şahane oldu. Yapım aşama fotoğrafları çok net çıkmadığından yayınlamıyorum. Ama bir dahakine mutlaka yapım aşamalarını daha net olarak çekip burada yayınlayacağım.
Hepinize şimdiden afiyet olsun. Denemeniz dileğiyle.
Yonca gıda ile ortak bir çalışma yapıyor ve sizlere hediye veriyoruz. Ayrıntılar için tıklayınız.
MALZEMELER:
- Yarım kilo kıyma (yağsız olmasına dikkat edin)
- yarım kilo bulgur (çok ince olmayan bulgurlardan)
- 1 adet kuru soğan
- Bir miktar Tuz
- yarım kilo yağlı kıyma
- 4 tane soğan
- 1çay bardağı Yonca Sıvıyağ
- 2 su bardağı hafif diri çekilmiş Ceviz
- Yarım demet Maydanoz
- 1 çay kaşığı Tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı Pulbiber
Bir tava içerisinde önce iç malzemesini hazırlamak için kıymayı ve doğranmış soğanı güzelce kavuruyoruz.
Üzerine tuzu, karabiberi, pulbiberi, cevizi ve kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Hamuru için; kıyma ve yıkanmış bulguru, kuru soğanı ve tuzu robota koyup azar azar su ilavesiyle robotta 15 dakika yoğuruyoruz.
Sonra hamurdan minik parçalar alıp elimizle açıyoruz.İçine harcı koyup kapatıyoruz.
Kaynayan tuzlu suya atıp bir iki taşım kaynayınca sudan alıyoruz.
Hepsi bu kadar şimdiden deneyecek arkadaşlara afiyet bal olsun.
Haşlama İçli Köfte (Kıymalı)” başlıklı yazıya 14 yorum yapılmış.
Sevgiler..
nefis olmuş eline sağlık canım
sevgilerimle..
Sevgilerimle…
Yörelere göre hem hazırlanışı hem de pişirilişi çok farklılıklar gösteriyor. Örneğin Malatyalılar dış kısmına kıyma koymazlar. Biz de de annem Birsen’in yaptığı gibi yalnız elle yoğurarak hazırlar ve haşlayarak yeriz. Kızartmaya göre çok daha hafif oluyor.
Ellerine, kollarına sağlık, yiyenlere de afiyet olsun.
öncelikle anneciğine yakın olacağına ve ev işini hallettiğine çok sevindim.Şimdiden hayırlı olsun.
Ellerine sağlık. İçli köfte tarifi için teşekkürler.
Sevgiyle kal.
bizde haşlama tercih edenlerdeniz hafif oluyor diye harikasınız canım
sevgiler hayırlı günler