herkese günaydın ve güzel bir gün dilerim..
Sevgili özlem yaman etkinlikleri# 21 de ev sahibesi olmuş ve konuda tabiki anneler ve onlara özel tarifler
bende yaptıgım bu şeker hamurlu pastam ile katılmak istedim
Şeker hamurlu ilk Pasta ve -Annelere Özel ve Güzel Tarifler
.KABUL BUYRUN ARKADAŞIM..
İLK denemem hatalarım varsa af buyurun dostlar
MALZEMELER:
PANDİSPANYA İÇİN:
5 yumurta
1 su bardağı şeker
2 su bardağı un
yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
5 yumurta
1 su bardağı şeker
2 su bardağı un
yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
PASTA KREMASI
2,5 su bardağı süt
1 çay bardağı un
1 yemek kaşığı bugday nişaştası
2 yumurta sarısı
1 paket vanilya
2,5 su bardağı süt
1 çay bardağı un
1 yemek kaşığı bugday nişaştası
2 yumurta sarısı
1 paket vanilya
GANAJ
1 paket 200 ml tikveşli sıvı krema
200 ml bitter çikolata (ben ülkerin kare çikolatasını kullandım )
SÜSLEME İÇİN ŞEKER HAMURU
YAPILIŞI:
ÖNCE PANDİSPANYAMIZI YAPIYORUZ.
Yumurta sarısı ve beyazlarını ayırıp, yumurta aklarını şekerin yarısı ile kar gibi oluncaya kadar çırpıyoruz
Şekerin geri kalanı ile yumurta sarılarını krema gibi oluncaya kadar çırpıyoruz ve iki karışımı birbirine katarak bir süre daha çırpıyoruz.
un , vanilya ve kabartma tozunu eledikten sonra tüm malzemeleri söndürmeden tahta bir kaşık ile hafifçe karıştırıyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pandispanyamızı yaklaşık 25-30 dk kadar pişiriyoruz.
Pandispanyayı ıslatmak için portakal suyu kullandım, ara katına muz dilimleri koyabilirsiniz fakat bende kalmamıştı bende sadece damla çikolata koydum.
Pastanın ara katına kullandığım kremaya gelince
Vanilya hariç bütün malzemeleri bir tencereye alarak ocakta muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz.
kremamız iyice koyulaşınca ocaktan alıyoruz ve vanilyayı ekledikten sonra bir süre karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
GANAJ YAPIMI:
200 ML sıvı krema bir çezve içerisinde el yakmıcak derecede ısıtılır ve bir kaba konur içine 200 gr çikolata konularak çatal ile eritirlir ve biraz sogumaya bırakılır.
PASTANIN SÜSLEMESİ VE YAPIMI
Pişen pandispanya ortadan ikiye bölünür (bir gun önceden yapılan pandispanya dahada güzel oluyor )
pandispanyalar portakal suyu yada sekerli süt ile ıslatılır arasına yaptıgımız krema sürülür ve içine ne meyva koymak istiyorsanız koyabilirsiniz.ben damla çikolata koydum ve tekrar pandispanyanın diğer kısmınıda ıslatarak krema ve meyvaların üzerine kapatın . soguyan ganajına pandispanyanın en üstüne sürüğn ve biraz dolapta bekletin ben 5-6 saat kadar beklettim en sonda süslemesi için beyaz şeker hamuru ile kapladım ve gıda boyası ile renklendirdiğim şeker hamuru ile kalpler kestim ve tekrar şeker hamurunun üzerine yapıştırdım .kenarları içinde şerit kestim hepsi bu kadar ..
Yapacak olanlara kolay gelsin diyor
TEKRAR ANNEME NİCE YILLAR DİLİYORUM VE SENİ ÇOK SEVİYORUM ANNECİM DİYORUM
3 yorum:
merhabalar;
bu son 4 etkınlığinizi hep kacırıyorum ama katılmayı sevdıgım etkınlıkler arasında:)çok guzel paylaşımlar oluyor..
seker hamuru cok sevdıgım ama ev hanesının hoslanmadıgından denemedıgım bır olay:)ellerınıze saglık cok guzel..
sevgılerımle..guzel bır hafta sonu gecırmenız dılegımle..
hayatım teşekkür ederim güzel dileklerin için bakalım ne olacak görecez...piknikte görüşürüz inşallah öpüyorum sevgilerimle
canim pastan sahane olmus
ellerine saglik sevgiler hayirli cumalar öptüm
Yorum Gönder