6.05.2009
"SU"LU KEK
ADINA BAKIP DA, ISLAK KEK SANMAYIN.
SADECE MALZEMESİNDE SÜT YERİNE SU VAR. :)
BU YÜZDEN BİRAZ DAHA GEÇ BAYATLIYOR...
MALZEMELER:
4 adet yumurta
2,5 su bardağı toz şeker
2/3 su bardağı eritilmiş margarin
1,5 su bardağı su
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı kakao
3-3,5 su bardağı un
YAPILIŞI:
Yumurtalarla toz şekeri kar haline gelinceye kadar mikserle çırpın. Mikseri en düşük devire getirip margarini ve suyu ekleyin. Un, vanilya ve kabartma tozunu bir arada eleyerek karışıma ilave edin. Yaklaşık bir su bardağı kadar kek karışımından ayırıp, kalanını yağlanmış kalıba dökün. Ayırdığınız karışıma kakaoyu ilave edip kalıptaki hamurun üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirin.
AFİYET OLSUN... http://lezzetgemisi.blogspot.com/
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder