aa daha denemediyseniz mutlaka benim tarifimi deneyin misafirleriniz parmaklarını yiyecek mükemmel bir tat oldu..
bu aralar Bahar yorgunlugu bir yandan da akraba düğünlerinden dolayı yogun günler yaşıyorum ve kayınvalidemlerde zonguldaktandan geldiler dogal olarak çabuk ve pratik yapılan şeylere yönelmiş durumdayım bu tatlıyı çogu yerde yedim ama bizzat kendim hiç yapmamıştım .kadayıf alalı nerdeyse 3 gün oldu ama bir türlü ona sıra gelmemişti .Dün akşamda eve gittiğimde bir baktım yengemler amcamlar kayınvalidemi ziyarete gelmişler yemek ten sonra ikram etmek için hemen çıkartıp yaptım...
dilimlenmiş resmi malesef yok çünkü biz kalabalık bir aileyiz bu nedenle kalmadı :))
bu aralar Bahar yorgunlugu bir yandan da akraba düğünlerinden dolayı yogun günler yaşıyorum ve kayınvalidemlerde zonguldaktandan geldiler dogal olarak çabuk ve pratik yapılan şeylere yönelmiş durumdayım bu tatlıyı çogu yerde yedim ama bizzat kendim hiç yapmamıştım .kadayıf alalı nerdeyse 3 gün oldu ama bir türlü ona sıra gelmemişti .Dün akşamda eve gittiğimde bir baktım yengemler amcamlar kayınvalidemi ziyarete gelmişler yemek ten sonra ikram etmek için hemen çıkartıp yaptım...
dilimlenmiş resmi malesef yok çünkü biz kalabalık bir aileyiz bu nedenle kalmadı :))
Malzemeler:
300 gr çiğ kadayıf.
2 yemek kaşığı tereyağı.+ 1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı ceviz.
Muhallebisi:
1 litre süt.
2 çorba kaşığı mısır nişastası.
3 çorba kaşığı un.
1 su bardağı şeker.
200 gr krema
Yapılışı:
Yapılışı:
Bir tavada Teryağı tavada eritilir üzerine sıvı yağ eklenir ve iyice parçaladığımız kadayıflarda eklenir ve bir güzel kavrulur .Kahve rengi bir renge geldiğinde ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.diğer yandan muhallebi malzemeleri alınıp bir tencereye önce 1 lt süt sonra un nişaşta ve şeker konularak sürekli karıştırarak muhallebi hazırlanır.ocaktan alındıktan sonra krema muhallebinin içine dökülür ve mikser ile 10 dk kadar çırpılarak soğutulur.
Islatılmış kare borcama soguyan muhallebi dökülür .Üzerine kadayıflar bir güzel yerleştirilir.onunda üzerine 1 çay bardagı kadar dövülmüş ceviz eklenir ve olaba konur.Ben sadece 2 saat dolapta tutabildim vaktiniz varsa 3-4 saat dolapta kalırsa daha guzel oluyor .
afiyet bal şeker olsun ..
Islatılmış kare borcama soguyan muhallebi dökülür .Üzerine kadayıflar bir güzel yerleştirilir.onunda üzerine 1 çay bardagı kadar dövülmüş ceviz eklenir ve olaba konur.Ben sadece 2 saat dolapta tutabildim vaktiniz varsa 3-4 saat dolapta kalırsa daha guzel oluyor .
afiyet bal şeker olsun ..
1 yorum:
merhaba anneler gununuz kutlu olsun
Yorum Gönder