6.05.2009
Bazlama
MALZEMELER:
4 su bardağı un
1 adet yaş maya
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
yeterli miktarda ılık su
YAPILIŞI:
Tüm malzemeyi derince bir kaba alarak, ele yapışır kıvamda bir hamur elde edene kadar ılık su ile yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru, üzerini temiz bir bezle örterek ılık bir ortamda mayalandırın. Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler koparın. Bazlamalarınızı pişereceğiniz teflon tavayı ocağınızın büyük gözünde, altını fazla açmadan ısıtın. Bezeleri unlayarak merdane yardımıyla veya elinizle 1 parmak kalınlığında şekillendirin. Isıttığınız tavada iki tarafı da kızaracak şekilde çevirerek pişirin.
AFİYET OLSUN... http://lezzetgemisi.blogspot.com/
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder