7.05.2009
Su Muhallebisi
EĞER ŞİMDİYE KADAR TATMADIYSANIZ, BENCE ÇOK ŞEY KAÇIRDINIZ. HEM PRATİK, HEM NEFİS BU TATLIYI DENEMENİZİ ÖZELLİKLE TAVSİYE EDERİM...
MALZEMELER:
3,5 su bardağı süt
3,5 su bardağı su
1 su bardağı nişasta
şerbeti:
1,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 çay bardağı gül suyu
üzeri için;
pudra şekeri
YAPILIŞI:
Sütü ve suyu bir tencereye koyup nişastayı ilave edin. Çırpma teliyle karıştırarak topak kalmamasını sağladıktan sonra orta ateşte devamlı karıştırarak pişirin. Yüksek kenarlı uygun büyüklükteki bir tepsiye dökün. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında bir kaç saat bekletin. İyice donan muhallebiyi birer porsiyonluk kareler halinde dilimleyin.Şerbeti hazırlamak için; şekeri soğuk suyun içinde eritin ve gül suyunu ilave edin. (Bilindik şerbetler gibi ocakta kaynatılmayacak) Hazırladığınız şerbeti dilimlenmiş muhallebinin üzerine dökün. Şerbetiyle beraber tabaklara alıp pudra şekeri serperek servis yapın.NOT: Benim şerbetimin pembe olmasının sebebi, gül suyumun pembe olmasından kaynaklandı. Fena da olmadı hani... :))
AFİYET OLSUN...
http://lezzetgemisi.blogspot.com/
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder