Evlendiğim ilk yıllarda gelen misafirlerime yaptığım ve en çok sevdiğim tatlardan biridir ıslak kek. Geçtiğimiz günlerde bir arkadaşım ıslak kek tarifi sitende bulamıyorum yok mu deyince aa olur mu çok sık yaparım var var diye iddaa ettim. Sonra baktım aradım taradım bulamadım meğer yine yayınladığım sandığım bu lezzeti yayınlamamışım. :)
Bizim evde kızım çok sever bu keki onun için yaparım sık sık. Tam bir kakao aşığı bir kızım var :).Eminim çoğunuz bu tarifi biliyorsunuzdur. Bende arşivimde kalması amaçlı yayınlıyorum. Ayrıca ufak not, ıslatmak için ayırdığımız sos da yumurta yok. Deneyin. seveceksiniz. afiyet bal sifa olsun.
Sevgilerimle
Sevil Şahin
Islak Kek Nasıl Yapılır ?
Malzemeler :
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağından 2 parmak eksik Yonca Sıvıyağ
- 1,5 su bardağı süt
- 4 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 adet vanilya
- 1 adet kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un
- 1 su bardağı vişne suyu (isteğe bağlı )
Hazırlanışı:
Derin çırpma kabı içerisine toz şeker, sıvıyağ, süt ve kakao konulup mikser ile iyice karıştırın. şekerler eriyene ve karışım birbiri ile özdeşene dek karıştırın. Bu kakaolu karışımdan 1,5 su bardağı alıp bir kenara koyun. Kalan karışıma yumurtaları teker teker kırıp mikser yardımı ile çırpın. Tek tek karışıma ilave etmek çok önemli bu noktaya dikkat edelim lütfen.
Üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip düşük devirde çırpın. Yağlanmış ve hafif unlanmış dikdörtgen bir kalıba karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 170* lik fırında 15 dk kadar pişirin. Kürdan testi yapıp fırından alın. (Batırdığınız kürdan temiz çıkıyor ise pişmiş demektir. )
fırından çıkan kekin üzerine önce vişne suyunu döküp her tarafına yedirin. Daha sonra hemen kenara ayırdığınız kakaolu sosu döküp tepsinin her yerine yayın. Daha sonra fırına tekrar koyup fırında soğutun.
Yanına mis gibi bir çay ile servis edin.
Afiyet olsun.
Kek konusun ilk olarak kullandığınız yumurtalar mutlaka oda sıcaklıgında olmalı,
Un ve kabartma tozunu ve varsa vanilyayı mutlaka ayrı bir kapta harmanlayıp karışıma dökmelisiniz.
Normal bir kek yaparken şeker ve yumurtayı mayonez kıvamına gelene dek yaklaşık 6 dk kadar çırpmalısınız.
fırını önceden ısıtmalı ve 180* de pişecek kek için öncelikle 200 derecede ısıtmalı içerisine kek konulduktan 2 dk sonra asıl derecesi olan 180* dereceye getirmelisiniz ilk 20-25 dk asla fırın kapağını açmamalısınız.
Sevgiyle kalın.
bekli sepeti sevsinler:)))Ağrıların hafiflemiştir inşallah,ellerine sağlık canısı hayırlı cumalar öpüyorum.
yaa hep beraber çay keyfi yapmayı özledim ben:)))
kek nefisss ellerine sağlık canım
çokçok öperimmm
Güzel günler dilerim.
.