Aslında çok geç kalınmış bir etkinlik yazısı ile bugün karşınızdayım. Bu güne kadar katıldığım ve gerçekten çok eğlendiğim ve şımartıldığım nadir etkinlikerden biri idi Homend‘in bizler için 19 şubatta sevgili Serkan Bozkurt ile Chef’s Table Mutfak okulunda gerçekleştirdiği.. (Wuww nw uzun cümle oldu bu )
Eda Uzun tarafından gelen videolu davet ile şaşırmış ve çok mutlu olmuştum. Eşimin benim ve kızımın fotolarından oluşan videolu bir davetti gelen. Hiç düşünmeden geleceğim dedim. etkinliğe mutlaka eşinizle bekliyoruz denince daha da bir şaşırmıştım. Israrım üzerine eşimi ve kızımı alıp düştüm yollara.
İyi ki de gitmişim. İlk olarak nazik bir karşıla ile başladı etkinliğimiz. Sonrasında eşlerimiz ile beraber istasyonlarımıza geçtik. Bu sefer yapacağımız ”Sevgi Pastası” ve “Aşk içeçeği”ni eşlerle beraber yapacaktık inanılmaz heyecan verici oldu benim için. Hoş ben tamamını eşimin yapması için çaba gösterdim öylede oldu. Ben bu anı ölümsüzleştirmek için bol bol foto çektim twit attım
Şefimiz Serkan Bozkurt’tan Homend Functionall ile neler yapabiliriz. Özellikleri nelerdir diye şefimiz Serkan Bozkurt’tan bilgiler aldık.
Mutfak robotu, çok çalışkandır, bir bıçakla yetinmez. Çift bıçaklı Doublecut sistemi sayesinde tüm gıdaları etkili bir şekilde doğrar. Robotunuz her gıdaya ayrı önem gösterir. Farklı büyüklükte kullanılabilen besleme parçaları bölme zahmetinden kurtarır.
Bu bilgileri de aldıktan sonra hadi bakalım Aşk içeceğimizi yapalım dedi şefimiz .
Madem bu özel etkinlik sevgililer gününe özeldi. O zaman bu içeceği de eşim yapmalıydı değil mi bana . Sanırım o gün bayağı kaytarmışım .
“Hımm enfes Eşim bana aşk içeceği yaptı” diye twit atmayı da ihmal etmedim
İçeceğimiz nefisti. Sıra geldi Pastamıza . Uzaktan bizi izleyen kızım Aysu daha fazla dayanamayıp babasına yardıma geldi. Beraber pastamızı hazırladılar
Ve herşey bitince bizlere özel hazırlanan o şahane masaya geçtik . İkramlar hemen başladı şımartılmak harika homend
İlk olarak meyve salatası üzerinde asma yaprağında ahtapot sarma vardı. Üzerinde balsamik soslu limon jeller ile. Hımm bayıldım !
Arkadan Hollandaise soslu somon yedik yanında baklava yufkasında beğendi ile.
Kızım Sevgili Tijen’in oğlu Egemen ile çok eğlendi. Hala onu soruyor
Bu güzel gün ve organizasyon için önce Eda UZUN’a, Homend Ürün geliştirme Direktörü Mehtap Yıldız’a, Homend Pazarlama Direktörü Remzi Özyalçına’a, bizi en güzel şekilde ağırlayan Şefimiz Serkan Bozkurt’a ve tüm Chef’s Table çalışanlarına eşim,kızım ve kendi adıma çok teşekkür ederim.
Evet gelelim o gün yaptığımız Sevgi Pastası ve Aşk içeceği tariflerine .
Bu tarifleri de bizimle paylaşan sevgili Serkan Bozkurt ve Eda Hanıma tekrar teşekkürler. Unutmadan Homend o güne ait inanılmaz güzel bir cd hazırlamış ilk fırsatta sizlerle paylaşacağım. Beni Facebook ve Twitterüzerinden takip edin
Aşk İçeceği
Malzemeler:
½adet küp doğranmış taze ananas
2 adet yaprak zencefil turşusu
1,5 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı toz tarçın
2 subardağısu
4 yemek kaşığı aşk meyvesi şurubu
1/6 adet dilim limon
2 dal taze nane
3 adet karanfil
Süslemeiçin:
4 adet frenk üzüm
2 adet pipet
Hazırlanışı:
Karanfil harici tüm malzemeyi derin bir kasenin içerisine koyun ve blender ile parçalayarak iyice likit haline gelmesini sağlayıp içerisine karanfil atıp aşk içeceğini 2 adet servis bardağına eşit ölçüde doldurun. Üzerine ikişer adet frenk üzümü ile süsleyip pipet yerleştirerek servis edin.
Sevgi Pastası
Malzemeler:
Pandispanyaiçin:
3 Adetyumurta
120 Gr un
70 Gr tozşeker
3 Gr kabartma tozu
1 Çay bardağı toz kakao
Krem patiseri için (İçkrema):
500 Gr süt
1 Adetyumurta
100 Gr un
150 Gr tozşeker
1 Çay kaşığının ucuyla şekerlivanilin
5 Yemek kaşığı vişne şurubu
KremŞanti (DışKremaiçin)
1,5 Su bardağı Şekerli Likit Krema
2 Yemek kaşığı sulandırılmış kırmızı gıda boyası
İçmalzemeler:
½ Kase şoklanmış frambuaz
4 Yemek kaşığı damla (drop) çikolata
Hazırlanışı:
Bir karıştırma kabı içerisinde pandispanya için yumurtave şekeri kabarana kadar çırpın. Un, toz kakao ve kabartma tozunu da ilave edip iyice özleşinceye dek tekrar karıştırın. Altına yağlı kağıt koyduğunuz bir fırın tepsisine kalpli kalıbı oturttuktan sonra karışımı içerisine boşaltın. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 25 dakika pişirin.
Krem patiseri için bir tencereye sütü koyun. Toz şekerin yarısını içerisine ilave edip bir taşım kaynatın. Bir karıştırma kabı içerisinde yumurta ve kalan şekerin tamamını ilave edip iyice kabarana kadar çırpın. Bu karışıma kaynattığımız sütü kepçe ile yavaş yavaş yedirin ve unu ilave edip iyice çırpın. Bu karışımı tekrar tencereye koyup dibine tutturmadan iyice koyulaşınca dek kremayı pişirin.
Krem şanti için derin bir karıştırma kabının içerisine kremayı 2 yemek kaşığı sulandırılmış gıda boyası ile kabarana kadar iyice çırpın.
Pandispanyayı fırından çıkartın. Eşit orantıda testereli bıçak ile ortadan ikiye kesin. Alt tabana krem patiserienin yarısını spatula ile pürüssüz bir şekilde eşit kalınlıkta sürün ,üzerine frambuaz meyvelerini dizip damla drop çikolata serpin geri kalan kremayı üzerine yaydırın ve diğer keki üzerine kapatın. Elinizle hafifçe oturması için bastırıp kenarlardan taşan kremayı spatulanın ucuyla düzeltin.
Krem şantiyi pastanın üzerine her yerini kapatacak şekilde spatula ile bıçak sırtı kalınlığında sıvayın. Kenarlarına rendelenmiş kuvertur çikolata serpin, pastanın üzerine de yaprak şeklinde bıçakla kazıyarak hazırladığınız bitter kuvertür çikolatayı serpip servis edin.
Başka etkinliklerde görüşmek üzere…
Facebook grubum için: https://www.facebook.com/pages/BirDemlikSohbetcom/161718067217119
Twitter için : http://twitter.com/#!/SevillSahin
Ben de İstanbul’da yaşamak istiyorum her etkinlik yayınından sonra:)
Eğlenceniz daim olsun canım..
Çok çok keyifliydi:))
Çocuklarımız da süper zaman geçirdiler, kesinlikle bir daha bir araya gelmeliler:))
Seni ve güzeller güzeli kızını çok öpüyorum canım:)