Merhaba sevgili ziyaretçilerim geçen ay kızım hasta iken kapıda bir kargo geldi. Paketi açınca Honeybana ile karşılaşmış ve kızım o hasta hali ile “Anne bak ben çabuk iyileşeyim diye bana bal göndermiş arkadaşın ” demişti. Bende hiç evet hadi bakalım şimdi hangisi ile başlıyoruz diyerek yemesi için çaba harcadım. Bal parmak ailesine kızım ve şahsım adına teşekkür ederim. Bu çigzi roman kahranları sayesinde daha fazla bal yer oldu.
Sevgili okurlarım şimdi sizlere Bal parmak ile ilgili birkaç bilgi vermek istiyorum.
Bilginize..
Altıparmak Gıda;
1980 ‘de arı ürünleri işleme, ambalajlama ve pazarlama amacıyla kuruldu. Bal ve muhtelif gıda ürünleri pazarladı.
1984 ‘te ilk paketleme tesisini faaliyete geçirdi ve Balparmak markası ile bal paketleme ve pazarlamasına başladı.
1986 ‘da ilk analiz laboratuvarını kurdu. Bu laboratuvarda diastaz ve HMF kontrolleri yapılmaya başlandı.
1989 ‘da yılın en çok satılan bal markası oldu: 800 ton/yıl.
1994 ‘te İstanbul Çekmeköy’deki yeni tesislerine taşındı. Aynı yıl, ilk ihracatını gerçekleştirdi.
2003 ‘ten bu yana pek çok Avrupa ülkesinde ve ABD’de kavanozlu ürünleri satılıyor
2004 ‘te, bal analiz laboratuvarını genişletti, Avrupa’nın en modern laboratuvarlarından biri haline getirdi. Aynı yıl, Dünya Arıcılar Birliği Sempozyumu’na ülkemizi temsilen katılarak bir “ilk”i daha gerçekleştirdi. Altıparmak, aynı zamanda, Uluslararası Bal Paketleyiciler Birliği tarafından üyelik verilen ilk Türk kuruluşudur.
“Tarım ve Köyişleri Bakanımız Sayın Mehmet Mehdi Eker’in katılımıyla Yeni Laboratuvarımız 2006 yılında açılmıştır.
Başından beri pek çok “ilk”e imza atan ve sektöre öncülük eden Altıparmak, Türkiye’de ilk kez modern teknoloji ile paketlenen balları pazara sunmuştur. Ulusal ve uluslararası pek çok kalite ödülüne sahip olan firma bugün, markaları Balparmak, Binbirçiçek ve Balkovan ile ulusal pazarın en büyüğü, uluslararası pazarda ise sektörün en önemli oyuncularından biridir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder