Merhaba tüm ziyaretçilerime uzun bir aradan sonra hepinize kucak dolusu sevgiler
En son yayınladığım Portakallı Kek tarifinden sonra kayıplara karıştığımı düşündüğünüzü biliyorum. Aslında hep buralardayım ve sitemin arka planı ile ilgileniyordum. Gördüğünüz gibi de hala çalışmalarımız devam ediyor. Bitince harika bir görüntü ile sizlerle olacağım.
Gelelim bu enfes tatlımıza geçtiğimiz aylarda benim evimde yaptığımız güzel buluşmanın ardından geçtiğimiz hafta sevgili Neval’in daveti üzerine Neval’e gittik.
Giderken elim boş gitmeyi sevmem bu nedenle bende büzgülü sarma tatlımı yapıp götürdüm. Bu tatlıyı annemin komşusu Hülya ablamdan öğrendim. Kolay ve bir o kadar nefis oldu. Aslında tam bayram tatlısı oldu diyebilirim. Biz çok severek yiyoruz. Neval’in evinde de bir hayli sevildi. Umarım siz de dener beğenirsiniz. Şimdiden yapacak olanlara kolay gelsin. Sevgilerimle .
Büzgülü Sarma Tatlısı
Malzemeler:
- 1 adet Yumurta
- 1/2 çay bardağı Yonca sıvıyağ
- 500 gr un
- 1 su bardağından 4 parmak eksik su
- 500 gr ceviz
- 1,5 su bardağı şeker (şerbeti için )
- 1,5 su bardağı su ( “ “ “ )
- yarım limon
Yapılışı:
İlk olarak 1,5 su bardağı şeker ve 1,5 su bardağı suyu tencereye alıp kaynatın. Kaynayınca yarım limon sıkıp bir taşım daha (yaklaşık 5-7 dk ) kaynatıp ocaktan alın.
Bir yoğuma kabına 1 adet yumurta, sıvıyağ, unu katıp suyu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin.
Ceviz büyüklüğünde bezeler yapın. (Bakın aşağıdaki resim ). İçi için cevizleri rondo ile hafifce çekin. (diri olsun) Tezgah üzerine bir miktar un serpip bezeyi alıp tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Cevizleri her tarafına serpin. Üstten ve alttan büzün. Önce sağdan sonra soldan içe doğru kıvırın. Yağlanmış tepsiye dizin. Kalan tüm bezelerede aynı işlem uygulanır. Önceden ısıtılmış fırında pembeleşene dek pişirilir. ( Çabuk pişiyor dikkatli olun ). Fırından aldığınız tatlıyı soğumuş olan şerbeti içine batırıp çıkarın. Şerbeti çekmesini sağlayın. Servis tabağına alıp bir süre sonra servis edin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder