Akşam eve gidip ne yapayım diye düşündüğüm anlardan birinde yaptım bu yemeği. Yanına da mis gibi bir pilav ve ayran tamam. Akşam yemeğim hazır. Akşama ne pişereyim diye düşünüyor iseniz işte size önerim bu nefis tavuk yemeği. Şimdiden yapacak olanlara kolay gelsin. Afiyet bal olsun.
Malzemeler:
- 8-9 adet Şeker piliç Baget
- 1 adet soğan
- 4 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı Yonca salça
- 1 çay kaşığı tarçın
- yarım limonun suyu
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- 6-7 adet küçük patates
- 6-7 adet yeşil biber
Yapılışı:
Bagetleri yıkayıp düdüklü tencerede 5 dakika haşlayın. ( hafif diri kalacak şekilde).
Bir kap içerisinde baharatları küçük doranmış soğan, salça ve sarımsağı, limon suyunu katıp karıştırın. Hafif haşlanan bagetleri bu karışıma bulayıp fırın tepsine dizin.
Elma dilimi şeklinde kesilmiş patatesleride karışıma bulayıp tepsiye dizin. Üzerine biberleri dizin. Kalan harç üzerine 3,5 su bardağı sıcak su ilave edip karıştırın. Bunu tepsiye dökün. Fırında 200 derecede kızarına dek pişirin.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder