Tariflere devam ediyoruz...
Yeşil Erik Reçeli
Malzemeler:
- 1 kg yeşil erik
- 2 kg toz şeker
- 2 bardak su
- 2 çorba kaşığı limon suyu
Yapılışı:
Toz şeker , limon suyu ve suyu tencereye koyup bir taşım kaynatın.
Yıkanmış yeşil erikleri ilave edin.Hafif ateşte erikler yumuşayıncaya dek pişmeye bırakın.
Şurubun ara sıra koyulaşıp koyulaşmadığını ara sıra kontrol edin .
Eğer kaşık ucu ile alınıp su dolu çay bardağına damlatılan reçel top olup camlaşıyorsa kıvama geldi demektir.
Reçelin üzerindeki köpüğü delikli kepçe ile temizlendikten sonra tencereyi ateşten alın.
Soğuduktan sonra kavanozlara boşaltın.
Afiyet olsun.
27 yorum:
ilk kez duyuyorum ellerine sağlık.tadını merak ettim ekşimsimi oluyor diye
Canım ellerine sağlık reçelin harika olmuş.Mut
lu haftalar diliyor ve öpüyorum...
Erik şifa deposu bir meyve her türlü severim. Yeşil erik reçelini hiç denememiştim ellerinize,emeğinize sağlık.
Saygılar.
maşallah tatlı sevilim ekşi eriği bile tatlandırmış reçel yapmış:) afiyet şifa olsun,üç ayların mübarek olsun
Bu reçeli hiç bilmiyorum ilk defa duydum. Ellerine sağlık Sevilciğim.
Sevilcim görüntü harika. Gel beni ye diyor valla. Ellerine sağlık bşr tanem.
İlk defa duydum erik reçelini, görünümü yeşil incir reçeline benziyor, tadını da merak etmedim değil, eline sağlık :)
sevilcigim canım merhabalarr:)) yeşil erik receli ilk kez duydum tadı nasıldırki ekşi olmuyormu bak şimdi merak ettim:)) ellerine saglık öpüyorumm
eline sağlık sevilcim.bende denemek istiyorum bu reçeli.bir blogcu arkadaş daha yapmıştı ondada görmüştüm...merak ettim tadını...eminim çok lezzetlidir...şifa olsun sizlere...
anneciğinnasıl oldu...umarım daha iyidir.öpüyorum çok.
Canım ;
gene değişik bir tarifi paylaşmışsın bizlerle..
İlk defa duydum gördüm çok değişik..
Tadını da merak etmedım değil hani..
Ellerine sağlık afiyetler olsun bereketi ile..
Sevgiler..
Canım hiç denememiştim. Sence nasıl oldu canım. Yapalım mı...
Ellerine sağlık canım
sevgiler
ilk kez duydum ve gördüm
güzel olmuş merak ettim doğrusu
ellerine sağlık sevilcim
ilk defa duyduğunuzu biliyorum canlarım bende olurmu diye denedim gercekten süper oldu şiddetle tavsiye ederim
sevgiler
görüntü şahane
tadı da eminim şahanedir:))))
ellerine sağlık
ben de ilk duyanlardanım
afiyetle yiyin
Sevilcim ellerine saglik hiç tadmadim,sevgiler.
En değişik reçel tarifi ödülü diye yapılan yarışmamızın ödülü sevgili arkadaşımız Sevil'in oldu, harikasın canım tebrik ederim. Lezzeti görünüşünden belli, elcağzına sağlık, yiyenlere afiyetler olsun. sevgilerimle
ballaı cimcime :) teşekkür ederim ödülü almış kadar sevindim.canım gercekten tadılması gereken bir reçel biz ailecek çok begendik umarım sizde yapar beğenirsiniz.
geçen sene kiraz reçeli yapmıştım oda süper onuda dene derim
sevgiler
bu ekşimi oluyor tatlımı :))karar veremedim lezzetini hiç tahmin edemedim 1 kavanoz yollarmısınız bana :))
bu arada o pandispanyayı meşhur bi ploktan almıştım ama kupkuru oldu ondan tarif veremedim:))
Bir dergide minik acı biberlerden bile reçel yapıldığını görmüş ve çok şaşırmıştım. Patlıcan ve domates reçeli yedim ve çok beğendim. Erik reçelinin de nefis olacağına eminim. Ellerine sağlık, afiyet olsun.
Sağlıcakla...
Sevil'cim yeşil erik reçelini hiç denemedim ama yapmak isterim. Annen için geçmiş olsun, Allah şifalar versin. Paylaşımın için teşekkürler....
Ellerine saglik canim, gercekten cok hos olmus,,, Hic erik receli yemedim... Ama neden olmasin...
Hiç denemedim Sevilcim ellerine sağlık çok güzel görünüyor:)
Afiyet bal şeker olsun ...
kucak dolusu sevgiler
Ilk defa duyuyorum. Cok ilginc. Eminim tadi da cok güzeldir.
Sevgiler...
sanırım herşeyin reçelini yapmak mümkün :) eriği hiç duymamıştım. ellerine sağlık
canım kızım anneciğin hep dua ediyorum.iyileşecek inşallah,buna inanıyorum.10 günlük bir tatile gidiyorum.ziya çok yorunum dinlenirim belki.hepiniz ALLAHA EMANET OLUN.
sevilcim ne harika bir fikir bu. bence kesin çok lezzetli olmuştur. ekşi ile tatlı biraraya gelincde nefis olduğuna göre erik reçeli çok lezzetli olmalı diye düşünüyorum. eline sağlık canım. öptüm seni bol.
ellerine sağlık canım, bir kez bende denemiş fakat tad konusunda pek başarılı olmaamıştım bir de senin tarife bakayım :)
Yorum Gönder