Tüm ziyaretçilerime güzel bir cuma günü ve şimdiden güzel bir hafta sonu diliyorum.Hafta sonu için sevgili Susamçörekotu 'na ziyaret amaçlı Altınoluk'a gidiyorum.Selam göndermek isteyen varmı :))
Daha önce gitmediğim altınoluk beldesine demek kısmet sevgili feriha (Susamçörekotu )anneyi görmeye gitmekle nasip olacakmış.Hiç bilmediğimiz bir yola çıkacağız eşlim kızım ve ben inşallah. yarın sabah erken saatlerde..
Bu nedenle 2 gün aranızda olamayacağım.Güzel günler sizinle olsun.Dönüşte bol bol anlatacağım size feriha anneyi ve altınoluk beldesini...
Daha önceki yazımda bir sonraki tarifim tavuk yemeği olacak demiştim Son zamanlardaki olaylardan sonra yani kaçak et mevzularından sonra çok sevdiğim tavuk yemeklerini daha bir tüketir olduk.Et sevmeyen benim gibi tavuk düşkünü olan arkadaşlara gelsin bu yemeğim..
Malzemeler:
- 250 gr ŞEKER PİLİÇ kuşbaşı
- 2 adet kuru soğan
- 1 adet patlıcan
- 2 adet orta boy patates
- 2 adet sivri biber
- 1 tatlı kaşığı Nane
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığıYONCA salça
- 4 yemek kaşığı YONCA zeytinyağı
- 5 bardak sıcak su
Yapılışı :
Tencere içerisine zeytinyağı ve kuşbaşı tavuklar ilave edilip suyu salıp çekene dek pişirilir.Küp küp doğranmış kuru soğanı ilave edip birkaç dakika soğanlar ölene dek pişirilir.Salçayı ilave edin.Üzerine ince doğranmış sivri biber ve alacalı soyulup tencereye ilave edin.Patatesleri soyup orta irilikte doğrayın ve baharatları da ilave edip sıcak suyu dökün.Damak tadınıza göre tuz ilave edip patatesler pişene ve tavuklar yine damak tadınıza gelene dek pişirin.
Afiyet bal olsun
Sevgiler
Afiyet bal olsun
Sevgiler
15 yorum:
Sevilciğim benden Feriha anneye kucak dolusu sevgiler. Çok keyifli zamanlar geçireceğinize eminim. Türlüde türlü olmuş eline sağlık..Sevgiler...
Şeker selam söyle arkadaşımıza.Yeme
ğin harika olmuş ellerine sağlık.Bu
arada sayfan çok zor açılmaya başla
dı canım haberin olsun.Hayırlı Cuma
lar kocaman öpüyorum...
susamçörekotuna yani feriha anneye bende de selam götürürsen sevinirm.iyi eglenceler.
sevilciğim çok güzel görünüyor yemeğin ellerine sağlık...hayırlı yolculuklar diliyorum bendende selam götür gittiğin yere ve yerlere altınoloğu çok severim çok çok selamlar...
İyi yolculuklar ve selamlar...
Tavuklu yemekleri ben de çok severim, hem sağlıklı, hem çabuk pişiyor, hem de hesaplı :)) Ellerine sağlık, görüntü nefis.
Sevgilerimle...
Tam yaz yemeği olmuş Sevil'ciğim,ellerine sağlık canım..Şimdiden iyi yolculuklar diliyorum..Sevgilerle..
sevilcim ellerine saglik nefis bir yemek olmus afiyetler olsun,sevgiler.
Sevil'ciğim tam yaz yemeği olmus elelrıne sağlık canım sevgiler:)
ellerine sağlık canım, çok güzel görünüyor, iyi yolculuklar, susamçörekotu arkadaşımıza ve Altınoluğa çok selamlar:)harika bir yer orası, bol bol yüksek oranlı oksijen solumak dinlendirici olur senin içinde....
ellerine sağlık sevilcim yemek harika görünüyor.iyi yolculuklar ve iyi gezmeler dilerim.bol bol selam ve sevgilerimizi götür.sevgiler
Sevilcim bizden de selam söyle.. iyi yolculuklar..
ellerine sağlık..öpüyorum..
sevilim çok şükür sayfan açıldı benden gözükmüyor canım zaman zaman.
Tavuk canavarı benim için süper bir yemek ellerine sağlık tatlım .
Ayrıca feriha hanıma çok selamlarımı ilet lütfen:))
iyi tatiller.çok öpüyorum canım..
Yarına güzel haberlerle dönmüş olursun sanırım:)
Tavuklu türlü enfes görünüyor. Ama korkarım ki yakında gıdaklıycaksın bitanem:)) Hihih:)
Ellerine sağlık..
kuşbaşı et deyince genelde göğüs eti veriyorlar,siz bu tarifte göğüsmü kullandınız?
Gülşah hanım evet gögüs eti kullandım
sevgiler
Yorum Gönder