TARİFİ GÖNDEREN : NURALP
TARİF ADI : BALPARMAK TATLISI
MALZEMELER
YARIM PK MARGARİN
YARIM SU BARD SIVI YAĞ
YARIM SU BARD TOZ ŞEKER
1 YUMURTA
1 PK VANİLYA
1 PK KABARTMA TOZU
ALDIĞI KADAR UN
ÜZERİNE :
1 SU BARD KADAR İRMİK
ŞERBETİ İÇİN
3 SU BARD SU
3 SU BARD TOZ ŞEKER
YAPILIŞI
ÖNCELİKLE ŞERBETİ YAPALIM. TOZŞEKER VE SUYU TENCEREYE ALALIM. KAYNAMAYA BAŞLAYINCA 5 DK KAYNATIP SOĞUMAYA BIRAKALIM. UN VE İRMİK HARİÇ BÜTÜN MALZEMELERİ İYİCE KARIŞTIRALIM. ARDINDAN YAVAŞ YAVAŞ UN İLAVE EDEREK KULAK MEMESİ KIVAMINDA HAMUR ELDE EDELİM. HAMURUMUZDAN CEVİZDEN KÜÇÜK PARÇALAR KOPARIP PARMAK ŞEKLİ VERELİM. İRMİĞE BULAYIP FIRIN TEPSİSİNE YERLEŞTİRELİM. 180 C FIRINDA PEMBELEŞİNCEYE KADAR PİŞİRELİM. ILININCA ILIK ŞERBET DÖKELİM. 2 SAAT KADAR DİNLENDİRİP SERVİS EDELİM.
ŞERBETİ İÇİN
3 SU BARD SU
3 SU BARD TOZ ŞEKER
YAPILIŞI
ÖNCELİKLE ŞERBETİ YAPALIM. TOZŞEKER VE SUYU TENCEREYE ALALIM. KAYNAMAYA BAŞLAYINCA 5 DK KAYNATIP SOĞUMAYA BIRAKALIM. UN VE İRMİK HARİÇ BÜTÜN MALZEMELERİ İYİCE KARIŞTIRALIM. ARDINDAN YAVAŞ YAVAŞ UN İLAVE EDEREK KULAK MEMESİ KIVAMINDA HAMUR ELDE EDELİM. HAMURUMUZDAN CEVİZDEN KÜÇÜK PARÇALAR KOPARIP PARMAK ŞEKLİ VERELİM. İRMİĞE BULAYIP FIRIN TEPSİSİNE YERLEŞTİRELİM. 180 C FIRINDA PEMBELEŞİNCEYE KADAR PİŞİRELİM. ILININCA ILIK ŞERBET DÖKELİM. 2 SAAT KADAR DİNLENDİRİP SERVİS EDELİM.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder