33. TARİF SEVGİLİ TUGBA'DAN GELDİ
ARKADAŞLAR OY KULLANMAYI UNUTMAYALIM
33. TARİF SEVGİLİ TUGBA YANİ http://pastacitugba.blogcu.com beni kırmadı ve yarışmamıza teşrif etti.Saol arkadaşım başarılar diliyorum emegine saglık
EŞİMİN DOGUM GÜNÜ PASTASI
33. TARİF SEVGİLİ TUGBA YANİ http://pastacitugba.blogcu.com beni kırmadı ve yarışmamıza teşrif etti.Saol arkadaşım başarılar diliyorum emegine saglık
EŞİMİN DOGUM GÜNÜ PASTASI
15 Mart eşimin dogum günüydü ve ona yine kendi ellirimle yaptım dogum günü pastasını.Bu pastam biraz daha iyi oldu çünkü pastaland'dan aldıgım çiçek va yaprak kalıplarını kullandım.Ayrıca acerler pastamalzemeleri magazasından dönen pasta standı ve küvertür diger iç malzemeleri aldım ve fiyatlarıda piyasaya göre daha uygun geldi.Pastanın çiçeklerini 1 gün önceden hazırladım ve bahar geldigi için bende mor ve sarı menekşeler yaptım.Bu sefer vaktim olmadı için hazır pasta tabanı kullandım.


Pastanın hazırlanışı:
1 Adet hazır pasta tabanı
krema için:
200 gr fildişi küvertür
200 gr sıvı krema
Arasına:
1 Adet küp küp dogranmış muz
150 gr çikolata kaplı krokanlı çamfıstıgı
pandispanya ıslatmak için
Pastanın hazırlanışı:
1 Adet hazır pasta tabanı
krema için:
200 gr fildişi küvertür
200 gr sıvı krema
Arasına:
1 Adet küp küp dogranmış muz
150 gr çikolata kaplı krokanlı çamfıstıgı
pandispanya ıslatmak için
süt
Şeker hamuru tarifi:
5 teaspoon jelatin
125 ml glikoz - 1/2 Cup
1 tablespoon gliserin
1 kg pudra şekeri (el ısısına göre daha az yada daha fazla kullanılabilir)
yarım çay kaşıgı tylose-c (dövülmüş kitre olabilir)
YAPILIŞI:
Jelatini 5 çorba kaşığı su ile karıştırılalım. Az ateşte devamlı karıştırarak eritelim. İçerisine gliserini ve glikozu da ilave edelim ve birlikte karıştırarak hepsinin erimesini sağlayalım.1 kg pudra şekerinin yarısını yoğurma kabımıza koyalım. Jelatinli karışımımızı pudra şekerinin üzerine ilave edip tahta kaşık ile karıştıralım. Kalan pudra şekerini ise azar azar ilave edelim ve aynı zamanda yoğurmaya başlayalım. Hamuru sertleştirmeden şeker ilave edelim. Eğer soğuk bir ortamda çalışıyorsanız şeker miktarı fazla gelebilir veya sıcak bir ortamda çalışıyorsanız şeker miktarı az gelebilir. Normal oda ısısında çalışmanızı tavsiye ederim. Onun için tüm şekeri bir anda kullanmayın . Azar azar ilave edin. Hatta hamur sertleşmeye yakın şeker eklemesini durdurun ve tylose-c 'yi ilave edin. Ve hamurunuzu kıvama gelene kadar çok iyi yoğurun.Eğer hamur kıvama gelmekte zorlanıyor ve yapış yapış elinize yapışıyorsa, pudra şekeri yerine zar azar buğday nişastası ekyerek hamuru kolayca toparlayabilirsiniz..
Kremanın yapılışı:
Küvertürü benmaride karıştırarak eritelim,kremayı mikserle yüksek devirde çırpalım,erittigimiz çikolatayı kremanın içine katıp 7-8 dk daha çırpalım.
pasta tabanını süt ile ıslatalım arasına bir kat krema sürelim ve iç malzemeleri koyup bir kat daha krema ile kaplayalım.
Şeker hamuru tarifi:
5 teaspoon jelatin
125 ml glikoz - 1/2 Cup
1 tablespoon gliserin
1 kg pudra şekeri (el ısısına göre daha az yada daha fazla kullanılabilir)
yarım çay kaşıgı tylose-c (dövülmüş kitre olabilir)
YAPILIŞI:
Jelatini 5 çorba kaşığı su ile karıştırılalım. Az ateşte devamlı karıştırarak eritelim. İçerisine gliserini ve glikozu da ilave edelim ve birlikte karıştırarak hepsinin erimesini sağlayalım.1 kg pudra şekerinin yarısını yoğurma kabımıza koyalım. Jelatinli karışımımızı pudra şekerinin üzerine ilave edip tahta kaşık ile karıştıralım. Kalan pudra şekerini ise azar azar ilave edelim ve aynı zamanda yoğurmaya başlayalım. Hamuru sertleştirmeden şeker ilave edelim. Eğer soğuk bir ortamda çalışıyorsanız şeker miktarı fazla gelebilir veya sıcak bir ortamda çalışıyorsanız şeker miktarı az gelebilir. Normal oda ısısında çalışmanızı tavsiye ederim. Onun için tüm şekeri bir anda kullanmayın . Azar azar ilave edin. Hatta hamur sertleşmeye yakın şeker eklemesini durdurun ve tylose-c 'yi ilave edin. Ve hamurunuzu kıvama gelene kadar çok iyi yoğurun.Eğer hamur kıvama gelmekte zorlanıyor ve yapış yapış elinize yapışıyorsa, pudra şekeri yerine zar azar buğday nişastası ekyerek hamuru kolayca toparlayabilirsiniz..
Kremanın yapılışı:
Küvertürü benmaride karıştırarak eritelim,kremayı mikserle yüksek devirde çırpalım,erittigimiz çikolatayı kremanın içine katıp 7-8 dk daha çırpalım.
pasta tabanını süt ile ıslatalım arasına bir kat krema sürelim ve iç malzemeleri koyup bir kat daha krema ile kaplayalım.
Pasta tabanının diger katını üzerine kapatıp etrafına ince bir tabaka krema ile kaplayalım.
Yaptıgım şeker hamurundan renklendirmaden beyaz olarak açtım(margarin yada pudra şekeri ile açarsanız yapışmaz)dikkatlice pastanın üzerine koydum.Elimle düzelttim ve kenarlarındaki fazlalıkları pizza bıçagı ile kestim.Çiçeklerden artan renkli hamurlardan şeritller keserek kurdela yaptım ve çiçekleri su ile pastanın üzerine yerleştirdim.
Yaptıgım şeker hamurundan renklendirmaden beyaz olarak açtım(margarin yada pudra şekeri ile açarsanız yapışmaz)dikkatlice pastanın üzerine koydum.Elimle düzelttim ve kenarlarındaki fazlalıkları pizza bıçagı ile kestim.Çiçeklerden artan renkli hamurlardan şeritller keserek kurdela yaptım ve çiçekleri su ile pastanın üzerine yerleştirdim.
Yorumlar
Ellerinize sağlık.
Sevgiler
benide yarışmaya dahil ettigin için sana teşekkür ederim.Oyları ile beni destekleyenlere ayrıca şimididen teşekkür ederim
benide yarışmaya dahil ettigin için sana teşekkür ederim.Oyları ile beni destekleyenlere ayrıca şimididen teşekkür ederim
benide yarışmaya dahil ettigin için sana teşekkür ederim.Oyları ile beni destekleyenlere ayrıca şimididen teşekkür ederim
pastamı beyendiginiz için ve oyladıgınız için çok teşekkür ederim.keşke yanımızda olsanızda pastalareımı beraber yesek
sizleri seviyorum
Sevgili Çiğdem
bende sizinle tanışıp sohbet etmeyi çok isterim.inşallah pastalarımdan yemek de nasip olur.
oyunla destekledigin için için teşekkür ederim