28. TARİF SEVGİLİ BELGUZARANNE YANİ http://belguzaranne.blogspot.com/ beni kırmadı ve yarışmamıza teşrif etti.Saol arkadaşım başarılar diliyorum emegine saglık
çukulatalı yaş pasta
pasta yarışması için ben de bu pastayı yaptım,katılan herkesin ellerine sağlık diyorum,evsahibesi arkadaşıma da kolay gelsin,kalın sağlıcakla
MALZEME
6yumurta
2subardağındanbir parmak eksık un yanı 1.5 bardaktan fazla
1 paket margarın 125 gr
1 tatlı kaşıgi lımonsuyu
1/5 pakaet vanılya
1 su bardağı şeker
lımon kabuğu rendesi
krema:
1yumurta
3 çorba kaşığı un
1/5 litre süt
1/5 margarın
1 su bardağından iki parmak eksık şeker
1/5 vanılya
2 çorba kaşığı kakao
üzerini ve yanlarını kaplamak için: 150 gr krem şantı
1 kahve fıncanı likör ve sekerli su
100gr fındık
2 çorba kaşığı kakao
KREMANIN YAPILIŞI:
Bakır kapta yumurta seker un kakoa karıştırılır,yavaş yavaş süt ilave edip pişirilir.Koyulaşınca ateşten inidirilir ılıyınca vanilya ve yağ konup karıştırılır
PANDİSPANYANIN YAPILIŞI:
Kalıp yağlanır,unlanır,fırın yakılır
kakao ile un karıştırılıp elenir.bakır kapta yumurta ile şeker çırpılır
koyu yoğurt kıvamına gelince limon kabuğu rendesi vanilya limon suyu katılıp iyice çırpılır,kaşıkla kalıba boşaltılır,orta fırında 40 dak pişer,soğuyunca enine üç eşit parçaya bölünür likörlü su ile nemlendirilir.Aralarına krema sürülür,parçalar üst üste konur,kapatılır,kenarlara ve üstüne kremalar sürülür
Arzuya göre fındık .cevız muzla süslenir
not:pastanın üzeri kremayla suslenırse konulacak meyveler daha zevli durur,ıster muzlu ister çıkolatalı yapılsın ama fındığı bıçakla kesilsin,arzuya göre cevizlede yapılır
Afiyet olsun
pasta yarışması için ben de bu pastayı yaptım,katılan herkesin ellerine sağlık diyorum,evsahibesi arkadaşıma da kolay gelsin,kalın sağlıcakla
MALZEME
6yumurta
2subardağındanbir parmak eksık un yanı 1.5 bardaktan fazla
1 paket margarın 125 gr
1 tatlı kaşıgi lımonsuyu
1/5 pakaet vanılya
1 su bardağı şeker
lımon kabuğu rendesi
krema:
1yumurta
3 çorba kaşığı un
1/5 litre süt
1/5 margarın
1 su bardağından iki parmak eksık şeker
1/5 vanılya
2 çorba kaşığı kakao
üzerini ve yanlarını kaplamak için: 150 gr krem şantı
1 kahve fıncanı likör ve sekerli su
100gr fındık
2 çorba kaşığı kakao
KREMANIN YAPILIŞI:
Bakır kapta yumurta seker un kakoa karıştırılır,yavaş yavaş süt ilave edip pişirilir.Koyulaşınca ateşten inidirilir ılıyınca vanilya ve yağ konup karıştırılır
PANDİSPANYANIN YAPILIŞI:
Kalıp yağlanır,unlanır,fırın yakılır
kakao ile un karıştırılıp elenir.bakır kapta yumurta ile şeker çırpılır
koyu yoğurt kıvamına gelince limon kabuğu rendesi vanilya limon suyu katılıp iyice çırpılır,kaşıkla kalıba boşaltılır,orta fırında 40 dak pişer,soğuyunca enine üç eşit parçaya bölünür likörlü su ile nemlendirilir.Aralarına krema sürülür,parçalar üst üste konur,kapatılır,kenarlara ve üstüne kremalar sürülür
Arzuya göre fındık .cevız muzla süslenir
not:pastanın üzeri kremayla suslenırse konulacak meyveler daha zevli durur,ıster muzlu ister çıkolatalı yapılsın ama fındığı bıçakla kesilsin,arzuya göre cevizlede yapılır
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder