21. TARİF SEVGİLİ MLALE YANİ http://mlale.blogcu.com/beni kırmadı ve yarışmamıza teşrif etti.Saol arkadaşım başarılar diliyorum emegine saglık
Amonyaklı Pasta
http://birdemliksohbet.blogspot.com/ tarafindan en guzel pasta yarışmasi icin yaptigim pasta, davet için tesekkur ederim...
Amonyaklı Pasta
Malzemeler:
· 2 yumurta
· 1 çay bardağı süt (çay bardağı = 1/2 cup)
· 1 çay bardağı erimiş tereyağ
· 1 çay bardağı şeker
· 1 yemek kaşığı toz pastacı amonyağı
· açılacak kıvamı tutturacak kadar un (yine ölçmeyi unuttum!)
· çilek
· dövülmüş ceviz
Kreması:
· 2 yumurta
· 125gr tereyağ
· 1.5 lt süt
· 2 su bardağı şeker
· 1 paket vanilya
· 2 tepeleme kaşık nişasta
· 2 kaşık un
Yapılışı :
1- Öncelikle kremayı yapalım, katları yaparken ve pişirirken soğusun.
2- Tereyağ dışındaki bütün malzemeleri muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
Kıvamı tutturunca tereyağını da ekleyip iyice karıştırıp erimesini sağlayın ve soğumasını bekleyin
3- Katmanların malzemelerini sertçe bir hamur olana kadar un ekleyerek iyice yoğurun.
4- 6 parçaya ayırın ve herbirini yuvarlak bir şekilde, bıçak sırtı kalınlığında açın. 10 dk kadar dinlendirin.
Amonyaklı Pasta
http://birdemliksohbet.blogspot.com/ tarafindan en guzel pasta yarışmasi icin yaptigim pasta, davet için tesekkur ederim...
Amonyaklı Pasta
Malzemeler:
· 2 yumurta
· 1 çay bardağı süt (çay bardağı = 1/2 cup)
· 1 çay bardağı erimiş tereyağ
· 1 çay bardağı şeker
· 1 yemek kaşığı toz pastacı amonyağı
· açılacak kıvamı tutturacak kadar un (yine ölçmeyi unuttum!)
· çilek
· dövülmüş ceviz
Kreması:
· 2 yumurta
· 125gr tereyağ
· 1.5 lt süt
· 2 su bardağı şeker
· 1 paket vanilya
· 2 tepeleme kaşık nişasta
· 2 kaşık un
Yapılışı :
1- Öncelikle kremayı yapalım, katları yaparken ve pişirirken soğusun.
2- Tereyağ dışındaki bütün malzemeleri muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
Kıvamı tutturunca tereyağını da ekleyip iyice karıştırıp erimesini sağlayın ve soğumasını bekleyin
3- Katmanların malzemelerini sertçe bir hamur olana kadar un ekleyerek iyice yoğurun.
4- 6 parçaya ayırın ve herbirini yuvarlak bir şekilde, bıçak sırtı kalınlığında açın. 10 dk kadar dinlendirin.
5- Fırın tepsinize yağlı kağıt kaplı olduğu halde bu yuvarlak hamurları teker teker (ya da tepsiniz büyükse çifter çifter) 170C fırında, üzerleri hafif kızarana kadar pişirin.
6- Fırından çıkan katları tel üzerinde soğutun
7- Katlardan bir parçasını bir tabağa koyun, üzerine kremasından sürün.
6- Fırından çıkan katları tel üzerinde soğutun
7- Katlardan bir parçasını bir tabağa koyun, üzerine kremasından sürün.
8- Krema üzerine bir başka parçayı da koyun ve böylece bütün parçaları, aralarına krema sürerek bitirin. 3. kat da araya çilek dilimleri dizip, pastanın kenarlarını da krema ile kaplayın,
9- Uzerine bir çilek dilimleyip süsleyin, ceviz serpin ve dolapta soğuttuktan sonra servis yapın…
Afiyet olsun.
9- Uzerine bir çilek dilimleyip süsleyin, ceviz serpin ve dolapta soğuttuktan sonra servis yapın…
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder