27. TARİF SEVGİLİ SNİMET'DEN GELDİ
ARKADAŞLAR OY KULLANMAYI UNUTMAYALIM
27. TARİF SEVGİLİ SABAHAT YANİ http://snimet.blogcu.com/beni kırmadı ve yarışmamıza teşrif etti.Saol arkadaşım başarılar diliyorum emegine saglık
DOĞUM GÜNÜ PASTAM

İşte doğum günü pastam. Kendi doğum günü pastamı kendim yaptım ve sizlerle paylaşmak istedim. bu ayın 17 sinde kutladım ama yaşımı söylemiyim...
Tabi bazı aksiliklerden dolayı ancak bu güne denk geldi. Yarışma içinde elime iyi bir fırsat geçmiş oldu. Umarım herkes beğenir. Valla yiyenler bayıldı. Gerçi bende çok beğendim ......
Son yorumlarda sizden....
Arkadaşım sevil in hazırladığı
EN GÜZEL PASTA YARIŞMASI nda sizlerin desteğini bekliyorum....
Keki için malzemeler:
7 yumurta,
2,5 su bardağı toz şeker,
1 buçuk su bardağı süt,
13 fincan un,
2 paket kabartma tozu,
1,5 su bardağı ayçiçek yağı,
1 adet portakal kabuğu rendesi,
1 yemek kaşığı tarçın,
1,5 su bardağı süt (keki ıslatmak için)
Üzeri için malzemeler:
2 paket hazır beyaz krem şanti,
1 paket hazır kakaolu krem şanti,
2,5 su bardağı süt,
10 adet çilek,
2 adet kivi,
2 adet portakal,
2 paket tart jöle (tarifine göre su eklenerek pişirilir)
İçi için malzemeler:
1 kase iri çekilmiş ceviz,
1 paket çikolata sosu,
2,5 su bardağı süt,
2 adet muz.
Kekin yapılışı:
Dikdörtgen tepsi için vermiş olduğum kekin yapılışı:
İlk olarak yumurtayı iyice mikserle çırpın. Şekeri ilave edip 10 dak. daha çırpın. Yavaşça sütü ilave edin ve çırpmaya devam edin. Unu ve kabartma tozunu birlikte ilave edin. Tekrar çırpmaya devam edin. Boza kıvamında olması gerek. En son olarak sıvı yağı ilave edin. Portakal rendesi ve tarçını da ilave edin. Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede 45-50 dak. pişirin. Soğuduktan sonra isteğe göre 2 yada 3 kat olacak şekilde eşit ayırın. Ben 2 kat yaptım. Eğer siz 3 kat yapacaksanız iç malzemeyi iki ölçü yapmanız gerekir. Ayırdığınız keki bir cezvede ısıtılmış süt ile her yanı eşit şekilde ıslatın.
İç malzemenin hazırlanışı:
Çikolata sosunu süt ile pişirin. Kıvamının çok koyu olmamasına dikkat edin. Ocaktan alın ve cevizi ilave edin. İyice karıştıktan sonra ıslattığınız kekin ilk katına her tarafına eşit olacak şekilde dağıtın. Muzu dilimledikten sonra eşit şekilde yerleştirin. Kekin diğer katını üzerine koyun. Cezvede ısıtılmış süt ile üst katıda ıslatın.
Süslemesi:
Beyaz kremayı önceden süt ile hazırlayıp buzdolabında daha koyu kıvama gelmesi için bekletin. Tabi bu işlemi kakoluda da yapın.(kremayı keki fırına verdiğiniz zaman yaparsanız daha kıvamlı olur). Beyaz kremayı üzerini tamamen kaplayacak şekilde sürün. Kakaolu krema ile süslemeyi yapın. Orta kısmına meyveleri dizin. Meyvelerin üzerini tamamen kaplayacak şekilde az ılınmış jöleyi dökün. Afiyetle yiyin. Kutlamanızı yapıp servis yapın…
İşte doğum günü pastam. Kendi doğum günü pastamı kendim yaptım ve sizlerle paylaşmak istedim. bu ayın 17 sinde kutladım ama yaşımı söylemiyim...
Tabi bazı aksiliklerden dolayı ancak bu güne denk geldi. Yarışma içinde elime iyi bir fırsat geçmiş oldu. Umarım herkes beğenir. Valla yiyenler bayıldı. Gerçi bende çok beğendim ......
Son yorumlarda sizden....
Arkadaşım sevil in hazırladığı
EN GÜZEL PASTA YARIŞMASI nda sizlerin desteğini bekliyorum....
Keki için malzemeler:
7 yumurta,
2,5 su bardağı toz şeker,
1 buçuk su bardağı süt,
13 fincan un,
2 paket kabartma tozu,
1,5 su bardağı ayçiçek yağı,
1 adet portakal kabuğu rendesi,
1 yemek kaşığı tarçın,
1,5 su bardağı süt (keki ıslatmak için)
Üzeri için malzemeler:
2 paket hazır beyaz krem şanti,
1 paket hazır kakaolu krem şanti,
2,5 su bardağı süt,
10 adet çilek,
2 adet kivi,
2 adet portakal,
2 paket tart jöle (tarifine göre su eklenerek pişirilir)
İçi için malzemeler:
1 kase iri çekilmiş ceviz,
1 paket çikolata sosu,
2,5 su bardağı süt,
2 adet muz.
Kekin yapılışı:
Dikdörtgen tepsi için vermiş olduğum kekin yapılışı:
İlk olarak yumurtayı iyice mikserle çırpın. Şekeri ilave edip 10 dak. daha çırpın. Yavaşça sütü ilave edin ve çırpmaya devam edin. Unu ve kabartma tozunu birlikte ilave edin. Tekrar çırpmaya devam edin. Boza kıvamında olması gerek. En son olarak sıvı yağı ilave edin. Portakal rendesi ve tarçını da ilave edin. Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede 45-50 dak. pişirin. Soğuduktan sonra isteğe göre 2 yada 3 kat olacak şekilde eşit ayırın. Ben 2 kat yaptım. Eğer siz 3 kat yapacaksanız iç malzemeyi iki ölçü yapmanız gerekir. Ayırdığınız keki bir cezvede ısıtılmış süt ile her yanı eşit şekilde ıslatın.
İç malzemenin hazırlanışı:
Çikolata sosunu süt ile pişirin. Kıvamının çok koyu olmamasına dikkat edin. Ocaktan alın ve cevizi ilave edin. İyice karıştıktan sonra ıslattığınız kekin ilk katına her tarafına eşit olacak şekilde dağıtın. Muzu dilimledikten sonra eşit şekilde yerleştirin. Kekin diğer katını üzerine koyun. Cezvede ısıtılmış süt ile üst katıda ıslatın.
Süslemesi:
Beyaz kremayı önceden süt ile hazırlayıp buzdolabında daha koyu kıvama gelmesi için bekletin. Tabi bu işlemi kakoluda da yapın.(kremayı keki fırına verdiğiniz zaman yaparsanız daha kıvamlı olur). Beyaz kremayı üzerini tamamen kaplayacak şekilde sürün. Kakaolu krema ile süslemeyi yapın. Orta kısmına meyveleri dizin. Meyvelerin üzerini tamamen kaplayacak şekilde az ılınmış jöleyi dökün. Afiyetle yiyin. Kutlamanızı yapıp servis yapın…
Yorumlar
BRAVO.İşşallah 1. olursun
gön
izel deniz
pastan çok güzel olmuş.
Birinci olmanı dilerim.
izel
tadıda öyle güzeldir.
iel
tadıda öyle güzeldir.
iel
izel
çokta güzel!!