ZARF BÖREĞİ
3 ad.yufka
125 gr.margarin
1 sb.su
iç malzemesi:
peynir,maydanoz,kaşar peyniri,1 yumurta akı
üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı.
Yapılışı:
Margarin eritilip üzerine bir bardak su eklenir ılındıktan sonra yufkaların üzerine yağlı su karışından sürülüp üç kat yapılır en üstede sıvı karışımdan sürülüp zarf şeklinde kapatılır dört kenara iç malzeme verevine yerleştirilip kenarları ortaya doğru kare olacak şekilde kapatılır yağlanmış tepsiye yerleştirilir.Köşelerden başlayarak önce 4 de sonra ortadan 8 parça olacak şekilde kesip köşelerdende verevine iki parçaya kesip toplamda 16 dilim olacak şekilde kesilip üzerine yumurta sarısı sürülür.Mümkünse 1 gece veya 1 kaç saat bekletilip ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir...
Bu böreği patatesli,ıspanalı,sucuklu vs.hazırlanabilir veya dört köşeye ayrı malzeme koyup bir tepsi ile dört farklı çeşit börek yapılabilir...Kolay ve lezzetli bir börek deneyenlere şimdiden afiyet olsuuun...
Sevgiler,
3 ad.yufka
125 gr.margarin
1 sb.su
iç malzemesi:
peynir,maydanoz,kaşar peyniri,1 yumurta akı
üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı.
Yapılışı:
Margarin eritilip üzerine bir bardak su eklenir ılındıktan sonra yufkaların üzerine yağlı su karışından sürülüp üç kat yapılır en üstede sıvı karışımdan sürülüp zarf şeklinde kapatılır dört kenara iç malzeme verevine yerleştirilip kenarları ortaya doğru kare olacak şekilde kapatılır yağlanmış tepsiye yerleştirilir.Köşelerden başlayarak önce 4 de sonra ortadan 8 parça olacak şekilde kesip köşelerdende verevine iki parçaya kesip toplamda 16 dilim olacak şekilde kesilip üzerine yumurta sarısı sürülür.Mümkünse 1 gece veya 1 kaç saat bekletilip ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir...
Bu böreği patatesli,ıspanalı,sucuklu vs.hazırlanabilir veya dört köşeye ayrı malzeme koyup bir tepsi ile dört farklı çeşit börek yapılabilir...Kolay ve lezzetli bir börek deneyenlere şimdiden afiyet olsuuun...
Sevgiler,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder