Malzemeler:
- 1/2 kg dana kuşbaşı
- 2 adet sivri biber
- 1 adet kırmızı biber
- 5-6 adet domates
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- Toz Kırmızıbiber (Bağdat Baharat)
- 1/2 paket Makarna
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Yapılışı:
Bir tencereye makarna için su konur.1 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir.Kaynamaya bırakılır.Kaynayan suya süt ve makarna atılır.Pişmeye bırakılır.(Süt makarnaya harika bir lezzet veriyor )
Diğer taraftan sos malzemesi pişirilir.Bir tavaya dana kuşbaşı alır.Suyunu salıp tekrar çekene dek pişirilir.
Biberler küçük küçük doğanıp tavaya eklenir bir yemek kaşığı tereyağda eklenerek güzelce kavrulur.Üzerine soyulmuş ve ince ince doğranmış domatesler eklenir.1 diş sarımsak da eklenir ve 2 yemek kaşığı sıcak suda eklenerek pişmeye bırakılır.Etler kontrol edilir.Suyunu çekmesine rağmen pişmedi ise 2-3 yemek kaşığı yine sıcak su eklenir.Etler piştiği zaman tuz,karabiber ve toz kırmızı biber eklenerek sosun altı kapatılır.
Güzelce pişen makarna süzlür.Servis tabağına alınıp üzerine sos dökülür afiyetle yenir..
8 yorum:
ELLERİNE SAĞLIK CANIM NEFİS GÖRÜNÜYOR.AFİYET ŞEKER OLSUN.
en lezzetlı yemeklere bıle fark atar soslu makarna bızım evde:D ellerıne saglık sevılcım..guzel bır hafta dılıyorum..
ellerine sağlık şekerim makarnanın hertürlüsüne bayılırım..öpüldün...
hülya ; canım tşk ederim buyur gel beraber olsun
düğmebay ;
salihacım sorma bende çok severim hele eşim etli oldumu sosu bayıla bayıla yer :))
balım sanada güzel bir hafta dilerim tatlım
birsen ;
Şekerim sen iste tüm makarnalardan yapayım sana canımsın öpüldün..
makarna olurdu yenmezmi helde böylesine özenli bir şekilde hazırlanırsa ellerine sağlık canım
ŞİRİNEM :
CANIM TŞK EDERİM
Yorum Gönder