Malzemeler
· ½ kg asma yaprağı
· 2 su bardağı pirinç
· 4-5 adet kuru soğan
· 1,5 çay bardağı zeytinyağı
· 1 yemek kaşığı kuru nane
· 1-1,5 tatlı kaşığı karabiber
· 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
· 3-4 adet rendelenmiş domates
· tuz
Hazırlanışı:
1-Öncelikle asma yaprakları kaynamış suda renkleri değişinceye kdar haşlanır süzülüp bir kenarda bekletilir.
2-Bu arada derin bir tavaya sıvı yağ konulur üzerine yemeklik doğranmış kuru soğanlar konulur ve hafif rengi sararıncaya kadar kavrulur.
3-Daha sonra içerisine yıkanmış pirinçler ilave edilip tekrar kavurmaya devam edilir.
4-Pirinçler şeffaflaşınca içerisine rendelenmiş domates ilave edilip 1-2 dakika daha kavrulup üzerine arzuya göre tuz ve baharatlar ilave edilir.
5-Son olarak üzerine az miktarda su ilave edilip pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
6-Bir kenarda soğumaya bırakılı.
7-Son olarak dinlenmiş sarma içi alınıp yaprakların üzerine kafi miktarda konulup sarılır.
· ½ kg asma yaprağı
· 2 su bardağı pirinç
· 4-5 adet kuru soğan
· 1,5 çay bardağı zeytinyağı
· 1 yemek kaşığı kuru nane
· 1-1,5 tatlı kaşığı karabiber
· 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
· 3-4 adet rendelenmiş domates
· tuz
Hazırlanışı:
1-Öncelikle asma yaprakları kaynamış suda renkleri değişinceye kdar haşlanır süzülüp bir kenarda bekletilir.
2-Bu arada derin bir tavaya sıvı yağ konulur üzerine yemeklik doğranmış kuru soğanlar konulur ve hafif rengi sararıncaya kadar kavrulur.
3-Daha sonra içerisine yıkanmış pirinçler ilave edilip tekrar kavurmaya devam edilir.
4-Pirinçler şeffaflaşınca içerisine rendelenmiş domates ilave edilip 1-2 dakika daha kavrulup üzerine arzuya göre tuz ve baharatlar ilave edilir.
5-Son olarak üzerine az miktarda su ilave edilip pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
6-Bir kenarda soğumaya bırakılı.
7-Son olarak dinlenmiş sarma içi alınıp yaprakların üzerine kafi miktarda konulup sarılır.
8-Tencereye yerleştirilen yaprak sarmaların üzerine ben yarım çay bardağı sıvı yağda kızdırılmış 3-4 diş sarımsak bir miktar tuz ilave edip üzerine 1 limonu dilimleyip yerleştiriyorum. (kışın sarımsakla birlikte kurutulmuş domateste koyuyorum çok güzel oluyor)
9-Üzerine bir tabak kapatıp, yeterli miktarda da kaynatılmış su ilave edip pişmeye bırakılır.
10-Pişen sarmalar soğutulduktan sonra servis yapılır.
9-Üzerine bir tabak kapatıp, yeterli miktarda da kaynatılmış su ilave edip pişmeye bırakılır.
10-Pişen sarmalar soğutulduktan sonra servis yapılır.
AFİYETOLSUNNNN
porselen demlik 30. için SUSAMÇOREKOTUNA YOLLUYORUM
4 yorum:
Of of yemede yanında yat misali ( o nasıl olacaksa insan bunları yemeden nasıl durur ki)
öptüm sevilim
Çok lezzetli görünüyor.
Ellerinize sağlık.
Sevgiler.
CANIM ETKINLIGIN DUYURUSUNU NE ZAMAN YOLLAYACAKSIN? YAYINLAMAM GEREKMIYORMU ARTIK. 3 GUN KALDI.
ahhh sevilim böyle sarılır demeyle olmuyor.
koyacan önüme tencereyi yiyecem ben..bir saat emek bir tabak yemek sonuçta..
canım demek ben her zaman varım..ama hatırlamak lazım.yazıyı yazıp çıkıyorum çoğu zaman .yaşlandım kız ben unutturmayın hatırlatın heheheh.
kolay gelsin şeker hayırlı cumalar.
Yorum Gönder