ÇINARIN DOGUM GÜNÜ PASTASI
ŞİMDİ GELDİ PASTANIN TARİFİNE DEMİ AYRICA BU PASTAYI 2. PASTA YARIŞMAMIZDA BİRİNCİ OLAN VE 27. EV SAHİBEMİZ OLAN BİRSEL YANİ http://annekizmutfaktayiz.blogspot.com/ İÇİN GÖNDERİYORUM ETKİNLİĞİNDE BAŞARILAR VE KOLAYLIKLAR DİLİYORUM SEVGİYLE KALIN DOSTLARIM ....
***MUZLU ÜZÜM MARMELATLI PASTA****
MALZEMELER:
- 1 ADET PANDİSPANYA
- 1 PAKET KREMSANTİ 2Lİ OLANINDAN
- 2 ADET MUZ
- BİR MİKTAR ÜZÜM
- BİR MİKTAR DAMLA ÇİKOLATA
- 200ML HAZIR PAKETTE MUZLU PUDİNG (BEN KIZIMLA BAKKALA GİDİNCE KIZIN TUTTURDU BU MUZLU PUDİNGİ ALICAM DİYE ALDIK AMA YEMEDİ BENDE BU PASTADA KULLANDIM EVDE YAPILMIŞ KALMIŞ PUDİNGDE KULLANABİLİRSİNİZ YADA YENİDEN PİŞİREBİLİRSİNİZ EGER PİŞİRİRSENİZ YARISINI KOYUN PASTAYA YADA HİÇ KOYMAYIN :)))
- 1 SU BARDAGI SÜT (KEKİ ISLATMAK İÇİN)
- 1 BARDAK SÜT (KREM SANTİYİ YAPMAK İÇİN)
- 2 YEMEK KAŞIGI ÜZÜM MARMELATI YDA VİŞNE REÇELİ VEYA HERHANGİ BİR RECEL
YAPILIŞI:ÖNCE 1 BARDAK SÜT İLE KREMŞANTİ YAPILIR VE YARIM SAAT KADAR BUZDOLABINDA SOGUTUR .
DİGER TARAFTAN PANDİSPANYA 2 PARÇAYA BÖLÜNÜR VE ALT TABANI DİGER SU BARDAĞI SÜT İLE ISLATILIR .
PUDİNG ÜZERİNE YAYILIR VE DOLAPTA DONMUŞ KREMAMIZDAN BİR MİKTAR SÜRÜLÜR .1 ADET MUZ DİLİMLENEREK KREMŞANTİNİN ÜZERİNE YAYILIR .VE DİGER KEKİMİZİDE SÜT İLE ISLATTIKTAN SONRA ÜZERİNE KAPATILIR.VE KALAN KREMŞANTİ İLE BULANIR .
DİGER TARAFTA BİR KABA ÜZÜM MARMELATI ALINIR VE 2 YEMEK KASIGI SU İLE HAFİFCE SULANDIRILIR (EGER RECEL KOYACAKSANIR SULANDIRMAYINIZ.)EV KREMŞANTİNİN ÜZERİNE YAYILIR. EN SON ZEVKİNİZE GÖRE SÜSLEMELER KALDI BEN ÜZÜM MANDALİNA VE 1 ADET MUZ İLE SÜSLEDİM VE EN ÜSTÜNEDE DAMLA ÇİKOLATA KOYDUM 1 SAAT DOLAPTA KALDIKTAN SONRA SERVİS ETTİK.
TEKRAR BURDAN ÇINARA NİCE YILLAR DİYORUM . YAPILIŞ AŞAMASI AŞAGIDA YAYINLIYORUM .
Yorumlar
ellerine sağlık. Çok güzel olmuş.
Srvgiyle yapılan herşeyin çok güzel olduğuna inananlardanım.
Sevgiyle kal.