zeytin yağlı olarak vazgecemeyecegim bir lezzet...Malzemeler:1. 1 kg dolmalık biber2. 3 su bardağı pirinç3. 3-4 adet kuru soğan4. 5 adet orta boy domates5. 1 çay bardağı zeytin yağı6. 1 çay bardağı kuş üzümü7. Yarım demet dere otu8. Tuz.karabiber,kimyonHazırlanışı: Dolmalık biberlerin sapları ve çekirdekleri temizlenir, yıkanarak ters çevirilip süzülmeye bırakılır. Pirinç yıkadır ve süzülmeye bırakılır. İç harcı için, soğanlar yemeklik ince doğranır veya rendelenir. Biberlerin sayısı kadar domateslerin kabuklarından kapak şeklinde kesilir. Kabukları soyulan domatesler, küp şeklinde doğranır. Zeytinyağı tavaya alınır. Soğanlar ilave edilir ve sararıncaya kadar kavrulur. Domatesler ilave edilir. Domatesler suyunu çekince pirinç ilave edilir. Bir iki kere çevirdikten sonra kuş üzümü, tuz, karabiber, kimyonilave edilir ve karıştırılır. En son olarak ocağın altı kapatıldıktan sonra doğranmış dere otu ilave edilir ve karıştırılır. İç harcı soğuduktan sonra biberlerin içine doldurulur üzerine domates kabuğu kapaklar konularak mümkünse yayvan bir tencereye sıkı sıkı dizilirler. (Dolmalar üst üste dizildiği zaman şekilleri bozuluyor, görüntü açısından tek sıra dizilmesi daha sağlıklı). Dolmaların yarısına gelecek kadar sıcak su ilave edilir. Üzerine biraz tuz ve zeytin yağı ilave edilir. Orta ateşte arada bir kontrol edilerek pişirilmeye bırakılır. Eğer suyu az gelirse ilave edebilirsiniz. Dolmalar piştikten sonra mümkünse bir borcama veya başka bir tencereye boşaltın. Zeytin yağlı olduğu için soğukta yenebilir. Arzuya göre bol yoğurla servis yapın.
Afiyet Olsun.....