PATATESLİ BÖREK
Malzemeler
4 Adet Yufka
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
1Su Bardağı yogurt
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
İçi İçin:
4 Adet Patates
1/2 Demet Maydanoz
Karabiber
Kırmızı Pul
Tuz
4 Adet Yufka
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
1Su Bardağı yogurt
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
İçi İçin:
4 Adet Patates
1/2 Demet Maydanoz
Karabiber
Kırmızı Pul
Tuz
Tarifi
Ön hazırlık olarak patatesleri haşlayın.
Güzelce çatalla ezin .
İnce kıydığınız maydanozu,yeterince tuzu,karabiberi ve kırmızı pul biberi ekleyin.
İyice harmanlayın.ve kavurun 2 dk kadar
İlk yufkayı düz bir zemine serin.
bir yandan yag süt yogurt ve yumurta ile harc yapın bu harctan yufkanın üzerine bir miktar sürün ve içine patatesleri koyun ve sarın .
sonra gul şekli verebilirsiniz isterseniz bıcakla kesebilirsiniz sigar böregi gibi karar sizin .
İkinci yufkayı yerleştirin. aynı işlemi onun içinde yapın yufkalar bitene kadar bu işleme devam edin
yaglı kagıt serilmiş tepsiye dizin ve kalan karışımıda böreklerin üzerine paylaştırın
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzerleri kızarana dek pişirin.Sıcak olarak servis yapın.
BU TARİFİMİ PORSELEN DEMLİKTE SUAN EV SAHİBESİ OLAN SEVGİLİ ARKADAŞIM ÇAPANKIZI İÇİN GELSİN ETKİNLİĞİNDE KOLAYLIKLAR DİLERİM
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder